Κολωνός: Τα SMS που καίνε τον Μίχο και την εισήγηση της εισαγγελέως – Κίνδυνος αποφυλάκισής του πριν ολοκληρωθεί η δίκη

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τη φρίκη του Κολωνού και την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό οπότε και αναμένεται να συνεχιστούν οι αγορεύσεις συνηγόρων. Κίνδυνος αποφυλάκισης του Μίχου πριν ολοκληρωθεί η δίκη λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Αυξάνονται τα ερωτηματικά για την εισήγηση της εισαγγελέως.

Κατά την σημερινή διαδικασία, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία του παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων

που στηρίζουν την ανήλικη.

Οι συνήγοροι που εκπροσωπούν το θύμα της δυσώδους υπόθεσης, όπως έχουν δηλώσει, σήμερα ανέπτυξαν τις θέσεις της πλευράς τής Υποστήριξης της Κατηγορίας έναντι των δεδομένων της υπόθεσης αλλά κυρίως επί όσων ζήτησε η Εισαγγελέας με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά “έβγαλε” από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού τον 55χρονο Ηλία Μίχο για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αγόρευσε πρώτος από την πλευρά τής υπεράσπισης, ο συνήγορος κατηγορούμενου για τον οποίο η εισαγγελική πρόταση ζήτησε απαλλαγή για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διαδικασία στην επόμενη δικάσιμο θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων των υπολοίπων 25 κατηγορουμένων.

Όπως εκτιμάται από παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο προγραμματίζει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ως το τέλος Μαρτίου ώστε η απόφαση να εκδοθεί αμέσως μετά και πάντως πριν συμπληρωθούν τα 18μηνα προφυλάκισης κατηγορουμένων που ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Μεταξύ αυτών και του Μίχου και ενός ακόμη κατηγορούμενου, για τους οποίους το ανώτατο όριο των τριών εξαμήνων (το 18μηνο προσωρινής κράτησης) συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου καθώς ήταν οι δύο πρώτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πέρα από την πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, η εισαγγελέας δεν βλέπει εμπλοκή του στην υπόθεση με το ρόλο του μαστροπού. Ωστόσο, ο 54χρονος μέσα από δεκάδες sms επιχειρούσε να παγιώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος. Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της. «Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα» ανέφερε σε ένα από τα μηνύματα. Σε άλλο μήνυμα την ρωτάει: «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε τονίσει: «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε».

Στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε αναφερθεί αναλυτικά στη διαδρομή των χρημάτων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο».

Αποτροπιασμό προκαλεί ένας άλλος διάλογος που έχουν αλιεύσει οι αρχές ανάμεσα στην 12χρονη και την μητέρα της. Σε αυτόν η μητέρα λέει στην κόρη να ζητήσει από κάποιον να στείλει 20 ευρώ για να αγοράσει ναρκωτικά.

Μητέρα: «Να σου πω κάτι, εεε. Δεν λες να στείλει κανέναν 20;»12χρονη: «Μαμά…»Μητέρα: «Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω».12χρονη: «Γεια, μαμά».

Για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Στην αγόρευση της είπε πως έχει το μεγαλύτερο ηθικό βάρος και από τους 26 κατηγορούμενους και πως γνώριζε όλα όσα περνούσε η μικρή κόρη της.

Μαζί με τον περιβόητο «Μιχάλη» η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχη η μάνα για μαστροπεία καθώς όπως είπε η ανήλικη κόρη της αφόρητες πιέσεις να βρει με κάθε τρόπο εισόδημα.

Για το παράδοξο της εισαγγελικής πρότασης που απαλλάσσει λόγω αμφιβολιών τον Ηλία Μίχο αλλά ζητά καταδίκη της μητέρας της 12χρονης, την ώρα που δέχεται ότι το θύμα λέει την αλήθεια για τον βιασμό και αποσυνδέει την μητέρα του, μίλησε στο Action24 η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέα μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς πρόχειρη, αναιτιολόγητη και πραγματικά μη στηριζόμενη στο αποδεικτικό υλικό και όσα προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία», αλλά «το δικαστήριο θα κρίνει με βάση το αποδεικτικό υλικό. Το παιδί έχει καταθέσει, έχει δώσει λεπτομερέστατη κατάθεση, που έχει καταγραφεί σε βίντεο. Το έχουν εξετάσει πολλοί ειδικοί, παιδοψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου. Όλοι καταλήγουν με βεβαιότητα -εξετάστηκαν στο δικαστήριο και ανέλυσαν τη σκέψη τους και τα συμπεράσματά τους- ότι το παιδί λέει την αλήθεια. Το παιδί έχει μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο τελέστηκε ο βιασμός. Έχει περιγράψει τη βία και τις απειλές που δέχθηκε. Δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι όσα λέει το παιδί είναι αληθή».

«Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της ανέφερε τουλάχιστον 26 φορές ότι το παιδί λέει την αλήθεια, ότι έχει δώσει λεπτομερέστατη κατάσταση», συνέχισε η ίδια. «Το μόνο που δεν δέχεται από όσα έχει πει το παιδί είναι το ζήτημα του βιασμού και όσα έχει αναφέρει για την μητέρα της, που επιμένει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση».

«Για την μητέρα», συνέχισε, «πρότεινε ότι ουσιαστικά η μητέρα εκμεταλλεύτηκε την δράση του Μίχου ώστε να αποκομίζει οφέλη. Υπενθυμίζω ότι η μητέρα ήταν αυτή που από την πρώτη κιόλας ημέρα που αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί στο παιδί, το κατήγγειλε στην αστυνομία. Ήταν αυτή που παρέδωσε τα κινητά του παιδιού. Ήταν αυτή που συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της, όλη η οικογένειά της … Η πρόταση της εισαγγελέα δεν στηρίζεται στο αποδεικτικό υλικό και όσα προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία, είναι παντελώς αναιτιολόγητη».

«Κλαίει σε ένα δωμάτιο»

«Είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και κλαίει συνέχεια», ανέφερε η Ασπασία Ταραχοπούλου, η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα μαστροπείας, εξαπολύοντας επίθεση κατά της δικηγόρου των κατηγορουμένων, Βάσως Πανταζή.

Σχολιάζοντας την άποψη δικηγόρου κατηγορουμένων που είπε ότι «η μικρή είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να βιοπορίζεται έτσι», τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις για ένα παιδάκι και μάλιστα από γυναίκα και μητέρα».

«Όλοι οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί που εξέτασαν τη 12χρονη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως λέει την αλήθεια ότι η μητέρα της δεν είχε καμία σχέση με αυτά και όλα τα έκανε ο 59χρονος», τόνισε στη συνέχεια και είπε πως αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως, ο βασικός κατηγορούμενος θα γλιτώσει τα ισόβια, αλλά δε θα βγει από τη φυλακή καθώς κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων.

Στη συνέχεια η κυρία Ταραχοπούλου δήλωσε πως πιστεύει ότι η πρόταση της εισαγγελέως για τον 59χρονο βασικό κατηγορούμενο δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία της για τη σημερινή της αγόρευση, λέγοντας πως δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από το άγχος της.

Απόστολος Λύτρας: Προκλητική πρόταση

Για «προκλητική» πρόταση έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, καθώς η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη της για όλα τα αδικήματα, θεωρώντας την ως μαστροπό της κόρης της.

Και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, με τη σειρά του μίλησε στο Mega για την υπόθεση λέγοντας πως:

«Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία.

Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερα αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε αρχικά.

«Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει πατήσει πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν πατάει πουθενά η εισαγγελική πρόταση», συνέχισε ο κ. Λύτρας.

Μπορεί ο 54χρονος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού;

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία.

Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

Διαβάστε επίσης

Μετρό: Κλειστός σταθμός του μετρό για το Σαββατοκύριακο – Ποιες οι εναλλακτικές

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικός μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα πάνω από 100 κιλά ναρκωτικά – Τρεις συλλήψεις

Ηλεία: Σκληρό παιχνίδι της μοίρας για 14χρονη

Keywords
Τυχαία Θέματα