Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς με αφορμή την πρόταση Χαρίτση για πρόταση δυσπιστίας – «Υπονομεύεται το μέτωπο υπεράσπισης της δωρεάν παιδείας»

Αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς προκάλεσε το κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας για από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, με αφορμή τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής

της Νέας Αριστεράς αιφνιδίασε το πρωί της Τετάρτης με τη δήλωσή του από τη Βουλή, καλώντας τις δυνάμεις της «προοδευτικής αντιπολίτευσης» να ακολουθήσουν την πρότασή του, σημειώνοντας πως «Εδώ δεν χωρούν μισόλογα.»

Κεχαγιά: Δεν θα κάνουμε χάρη στην κυβέρνηση

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήρθε από τη νέα εκπρόσωπο του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, η οποία μιλώντας στο ΣΚΑΪ απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας πως θα είναι δώρο για την κυβέρνηση, 3 μήνες πριν τις εκλογές».

«Ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές; Είναι καλές οι προτάσεις για δυσπιστία αλλά όταν γίνονται σε ρεαλιστικό χρόνο και έχει αποτέλεσμα», ανέφερε.

Καρπόζηλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς ο οποίος μίλησε για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας

Ολόκληρη η απάντηση του Κωστή Καρπόζηλου:

«Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που ζήτησε ο κύριος Χαρίτσης, η κυρία Κεχαγιά τόνισε: «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές;». (ΣΚΑΙ, 5/3/2024).

Η αμήχανη απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει.

Η Νέα Αριστερά κατέθεσε σήμερα ένα συγκεκριμένο και καθαρό αίτημα: να συμφωνήσουν τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Συντάγματος. Αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Η κυρία Κεχαγιά μας λέει το προφανές και τεχνικό για να μην παραδεχτεί το ουσιώδες και πολιτικό: οτι ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Στις κρίσιμες στιγμές όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται.
Όχι από το τι λένε αλλά από τι πράττουν.

Αναμένουμε την στάση και των υπολοίπων κομμάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη Μπελέρη: «Προσβλέπουμε στον έμπρακτο σεβασμό, από την αλβανική πλευρά, του κράτους δικαίου»

Κόκκαλης: Λίστα με 17 κρυφά έγγραφα της Κομισιόν για τα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα σύγκρουσης την επομένη των ευρωεκλογών – Η πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση Ανδρουλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα