Κορωνοϊός – Παπαευαγγέλου: Όσοι επιστρέφετε από διακοπές αποφύγετε να δείτε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

H Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ότι το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά φαίνεται ότι σταθεροποιείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, αναμένουμε πως οι περισσότεροι θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές και θα αυξηθούν τα κρούσματα στην Ηπειρωτική Ελλάδα», τόνισε η ίδια και έκανε έκκληση στους νέους να είναι τουλάχιστον για 10 μέρες προσεκτικοί, να κάνουν

τεστ όταν επιστρέφουν από τις διακοπές τους και να αποφεύγουν την συναναστροφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στους υπερήλικες έχουν αυξηθεί γι’ αυτό βλέπουμε αύξηση των διασωληνωμένων, στις νοσηλείες και στους θανάτους», είπε και τόνισε πως η πλειοψηφία των θανάτων είναι ανεμβολίαστοι. Επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωση της διασποράς της πανδημίας, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων.

Η Β. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε αύξηση νοσηλειών και θανάτων την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, έκανε έκκληση και στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους καθώς σε λίγο καιρό ανοίγουν τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου (Videos)

Δυσοίωνος Θωμαΐδης: Εάν δεν ενταθούν οι εμβολιασμοί μπορεί να φτάσουμε και τα 10.000 κρούσματα ημερησίως

Θεσσαλονίκη: «Ανασταίνουν» wagοn restaurant του θρυλικού Orient Express (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα