Κοτόσουπα με καρότο και φιδέ

Θρεπτική και χορταστική, η κοτόσουπα είναι ένα από τα μαμαδίστικα γιατρικά για τα κρυώματα της εποχής, ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και με οικονομικά υλικά και είναι ένα πιάτο που μας ζεσταίνει σώμα και ψυχή τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μηρούς κοτόπουλου

1 καρότο μεσαίο, τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

1 κρεμμύδι ξερό, μεσαίο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

½ φλιτζάνι ζυμαρικό φιδέ

1

κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 ½ λίτρο νερό (ή μισό μισό με ζωμό)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + λίγο επιπλέον

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)

Λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα δαφνόφυλλα, λίγο αλάτι και αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

2. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε τους μηρούς, στραγγίστε το ζωμό και κρατήστε τον στην άκρη. Ξεψαχνίστε το κοτόπουλο και αφήστε το κι αυτό στην άκρη.

3. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέστε και το τριμμένο καρότο και συνεχίστε το σοτάρισμα.

4. Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι και ροδίστε το ελαφρά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να μυρίσει. Σιγά – σιγά προσθέτετε το ζωμό λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το αλεύρι.

5. Όταν αρχίσει να βράζει ο ζωμός, βάλτε και τον φιδέ. Μαγειρέψτε τη σούπα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

6. Όταν μαλακώσει ο φιδές, ρίξτε και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο που έχετε αφήσει στην άκρη. Αρτύστε με αλάτι και μπαχαρικά και αφήστε το φαγητό να πάρει ακόμα μια βράση.

7. Τέλος, αποσύρετε από την εστία, ραντίστε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίστε με το μαϊντανό και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιδέ με άλλο μικρό ζυμαρικό της επιλογής σας (όπως πεπονάκι, αστεράκι κτλ.) ή με ρύζι, να την αφήσετε σκέτη ή να την αυγοκόψετε με αυγό και λεμόνι.

Διαβάστε επίσης:

Μπαλεζές Μυτιλήνης, το δυναμωτικό επιδόρπιο, στην παραδοσιακή αλλά και στη μη νηστίσιμη εκδοχή του

Γαριδοσουβλάκια στη σχάρα, με μεσογειακή μαρινάδα

Σαβαρέν, το νοσταλγικό γλυκό των ζαχαροπλαστείων της δεκαετίας του ‘60

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοτόσουπα,kotosoupa