Κρεμώδες και εντυπωσιακό ζελέ με όψη μωσαϊκού

Ένα καλοκαιρινό και δροσιστικό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και την υπέροχα κρεμώδη γεύση του.

Το μωσαϊκό ζελατίνης ονομάζεται και βιτρώ ή ψηφιδωτό, χάρη στους κύβους ζελέ σε διαφορετικά χρώματα που περιέχει, είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη Βραζιλία και το Μεξικό, προσελκύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φακελάκια ζελέ διαφορετικών χρωμάτων (γεύσεων)
3 ποτήρια (νεροπότηρα) ζεστό νερό, όχι καυτό
1 κονσέρβα ζαχαρούχο

γάλα (397 γραμμάρια)
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη (των 10 γρ)
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, όχι καυτό

Εκτέλεση

1.Αρχικά , ετοιμάστε τα χρωματιστά ζελέ, διαλύοντας ξεχωριστά το κάθε ένα με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό από τις οδηγίες της συσκευασίας για να πήξουν πολύ καλά και να είναι σταθερά στο κόψιμο. Βάλτε τα μίγματα ξεχωριστά το κάθε ένα, σε μικρά ορθογώνια μπολ ή πυρέξ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

2. Όταν είναι έτοιμα τα ζελέ, κόψτε τα προσεκτικά σε μεσαίους κύβους και τοποθετήστε τους ανακατεμένους μέσα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για το μωσαϊκό. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και συνεχίστε ετοιμάζοντας το άσπρο ζελέ γάλακτος.

3. Διαλύστε καλά τις σκόνες ζελατίνης μέσα σε ένα κατσαρολάκι με πολύ ζεστό νερό και ρίξτε, ανακατεύοντας συνεχώς, το ζαχαρούχο γάλα. Ενσωματώστε καλά και αφήστε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά το μίγμα.

4. Περιχύστε προσεκτικά με το λευκό ζελέ τα χρωματιστά κομμάτια που είναι στη φόρμα, κουνήστε λίγο το σκεύος για να πάνε παντού, βυθίστε και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα όσα κομμάτια επιπλέουν και τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά για αρκετές ώρες. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκό, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1 ½ φλιτζάνι ζεστού νερού με 1 φλιτζάνι γάλα και ½ νερό για να ετοιμάσετε το λευκό ζελέ και να το αρωματίσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Μπαγκέτα τυλιγμένη με μπέικον, γεμιστή με σκορδοβούτυρο και τυρί

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και πραλίνα φουντουκιού

Κρεμώδες μεσογειακό ντιπ (αλοιφή) φέτας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρεμώδες,kremodes