Κρεμώδες μεσογειακό ντιπ (αλοιφή) φέτας

Έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά χωρίς να χρειάζεται μαγείρεμα, αυτή η κρεμώδης αλοιφή ετοιμάζεται με ελληνική φέτα καλής ποιότητας και στραγγιστό γιαούρτι.

Συνδυάστε το ντιπ με τηγανητές πατάτες, πίτες, ψητά λαχανικά για ένα γρήγορο και εύκολο ορεκτικό, νοστιμίστε τα μπέργκερ και τα σάντουιτς και συνοδέψτε τέλεια με αυτό τα αλλαντικά και τα ψητά κρέατα και πουλερικά.

Υλικά για τη Συνταγή

225 γραμμάρια τυρί φέτα, στραγγισμένη από την άλμη

¾ φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές

της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς – μπούκοβο (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι σπόρο, καβουρντισμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Βάλτε στον κάδο μιας κουζινομηχανής με λεπίδες (μεγάλο πολυμηχάνημα) τη φέτα, το γιαούρτι και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπήστε το καλά και όσο είναι σε λειτουργία, ξεκινήστε να ρίχνετε το ελαιόλαδο σταθερά και σιγά – σιγά από το άνοιγμα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να αποκτήσει η φέτα λεία υφή.

2. Μεταφέρετε το ντιπ φέτας σε ένα πιάτο ή πιατέλα σερβιρίσματος. Λειάνετε την επιφάνειά του με την πίσω μεριά ενός κουταλιού και σχηματίστε στο κέντρο μια φωλίτσα (εσοχή).

3. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο κέντρο της εσοχής και πασπαλίστε όλο το ντιπ με τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς, αν χρησιμοποιήσετε.

4. Συνοδέψτε το ντιπ φέτας με ψημένες σουβλακόπιτες, αραβικές ή κυπριακές πίτες, τηγανητές πατάτες ή ψητά λαχανικά. Συνοδεύει επίσης περίφημα ψητά κρεατικά, ενώ αποτελεί την ιδανική αλοιφή για μπέργκερ και σπιτικά σάντουιτς.

Διαβάστε επίσης:

Τιραμισού με στραγγιστό γιαούρτι, η πιο ελαφριά εκδοχή του πασίγνωστου γλυκίσματος

Φασουλοσαλάτα με μπέικον, κόκκινο κρεμμύδι και σως μουστάρδας

Εύκολο παγωτό πεπόνι

Keywords
Τυχαία Θέματα