Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήραμε έγκριση να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι

Την επόμενη μέρα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου περιέγραψε στην – πανηγυρική δήλωσή του – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά ανοίγοντας το δρόμο για τις επαναληπτικές εκλογές.

Μιλώντας από τα γραφεία της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή», είπε, προσθέτοντας οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μια ΝΔ αυτοδύναμη και

δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

«Πολιτικός σεισμός»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες κρίνεται εφικτό.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση που πραγματικά να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις αλλά και να μπορεί να τις υλοποιήσει, και αυτή βεβαίως δεν μπορεί να προκύψει ούτε από εύθραυστους αριθμούς ούτε από αβέβαιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Συνεπής στις δεσμεύσεις μου από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα μας, διατηρώντας όμως σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλή αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδο».

Επίσης, τόνισε: «απευθύνομαι επίσης ενωτικά σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα, γιατί τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν τελικά οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις. Συνεχίζουμε λοιπόν, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μητσοτάκη – Τον συνεχάρη για τη νίκη του

Εκλογές 2023: «Όλη η δύναμη του ΚΚΕ θα κατατεθεί σε πιο δυνατούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες»

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι νέοι 17 – 24 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα