Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα: Δεν είναι οι ευρωεκλογές για ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας

Η Νέα Δημοκρατία εμεινε πάντα πιστή στον ευρωπαικό δρόμο. Ακόμα και τις πιο δύσκολες συνθήκες τις ξεπεράσαμε και κάναμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή στον σκληρό πηρύνα της ΕΕ, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Οι περιπέτειες ενός οράματος»

πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την Ευρώπη, τις προοπτικές του αύριο και τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαΐκή πορεία καθώς το βιβλίο του κ. Τσιόδρα έχει τίτλο “ευρωπαΐκή ενοποίηση, οι περιπέτειες ενός οράματος”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές αποκτούν μια ιδαίτερη σημασία. «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της». «Ο τόπος ζητά να ενδυναμώσουμε την παράταξη που ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαικούς σχηματισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη να σταλούν στις Βρυξέλλες πρόσωπα που μπορούν να σταθούν με την αφοσίωσή τους και την εργατικότητά τους. Με την εμφάνιση του πρωθυπουργού ξεκινά ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το όνομα του Δημήτρη Τσιόδρα μαζί με εκείνο της Εύης Χριστοφιλοπούλου είναι ουσιαστικά τα πρώτα που ατύπως επισημοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού:

Να σημειώσω τη δημοφιλία του Δημήτρη, γιατί αν κρίνω από τον αριθμό υπουργων και υφυπουργών που βρίσκονται εδώ είναι σίγουρα περισσότεροι από όσοι είναι στις ομιλίες μου στη Βουλή.

Ως σύνολο είμαστε ισχυρότεροι από το άθροισμα των μερωπν μας. Παρά τους συμβιβασμούς η ευρωπαική οικογένεια ειναι διπλά αναγκαία ως δίχτυ ασφαλείας και για την προοδο ολων των κρατων μελων

Η ΝΔ είναι ευρωπαική παράταξη. Στον ευρωπαικό δρομο βαδίζει και σημερα στις πρώτες θέσεις και οχι ουραγός. Είμαστε πρωταγωνιστές στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης

Η ΝΔ έφερε πρόσθετους πόρους 36 δις ευρωπ για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

Φύλαξη συνόρων. Η παράταξη αυτή θωράκισε την πατρίδα μας.

Με αφορμή τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις πρέπει να πούμε ότι αυτή η κυβέρνηση διατήρησε στη χώρα μας τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ όταν στις άλλες χώρες μειώθηκαν

Το ΕΛΚ εβαλε φραγμούς στις υπερβολικές απαιτήσεις  Αριστερών και Πρασίνων. Η πράσινη μετάβαση πρεπει να προχωρήσει με προσοχή και με μέτρο.

Λαϊκίστικα συνθήματα ευρωσκεπτικισμού που υπόσχονται εύκολες λύσεις. Που απειλούν τη Δημοκρατία που η ευρωπαική μας παράταξη τη θέλει ανοιχτή και συμπεριληπτική.

Για τις ευρωεκλογές

Δεν θα κριθεί μόνο η εσωτερική σταθερότητα στην ήπειρο, αλλά θα αναδειχθούν και στο ευρωκοινοβούλιο δυνάμεις και

Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται μόνο για κομματική καταγραφή ισχύος ή για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων για εσωτερική κατανάλωση. Η Ευρώπη να επιταχύνει τους ρυθμούς της ανάπτυξής της.

Χρειάζονται συμμαχίες της κοινής λογικής.

Ο τοπος ζητά να δυναμωσουμε την εθνιξή φωνή στο κέντρο λήψης αποφάσεων. Να ενισχύσουμε την παράταξη που και ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαικούς θεσμούς.

Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην ποκιτική των 4,5 χρονων: του υπεύθυνου πατριωτισμού, του φιλεκεύθερο κλπ του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού που επιβεβαιώθηκε στις κάλπες του Μαιου και του Ιουνίου

Καλοτάξιδο το βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα. Καλοτάξιδη και και η πορεία του συγγραφέα στους νέους στόχους.

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν μεταξύ άλλων οι:

Γιαννης Μπρατάκος, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Κελέτσης, Κωστας Σκρέκας, Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ζωή Ράπτη
Τάσος Χατζηβασιλείου, Βασίλης Υψηλάντης, Θεόδωρος Ρουσοπουλος, Γιώργος Σταμάτης, Γιάννης Μπούγας, Λίνα Μενδώνη, Μακάριος Λαζαρίδης
Γιαννης Κεφαλογιάννης, Τάσος Δημοσχάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βουλτεψη, Μάριος Θεμιστοκλεους, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Στέλιος Πέτσας, Τζίνα Οικονόμου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Παύλος Μαρινάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκος Παπαθανάσης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Μυλωνάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αλέξης Πατέλης, Γιώργος Βουλγαράκης, Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Αθηνά Δρέττα, Γιώργος Αυτιάς, Μίμης Δομάζος, Ιωάννα Μάνδρου, Πάνος Αμυράς, Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Πευκιανάκης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Μπέσσυ Αργυράκη, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Νίκος Ευαγγελάτος, Θάνος Ασκητής.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των πρώην Επιτρόπων της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη, Σταύρου Δήμα και Άννας Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος του πρωθυπουργού για διεθνή θέματα, Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε επίσης:

Μπιμπίλας στη Βουλή: «Να έρθει η εκκλησία να μας πει πόσοι είναι γκέι ιερείς»

Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου διαμηνύει στους αγρότες «ό,τι πήρατε, πήρατε»- Άμεσα μέτρα για να μην εξαφανιστούν

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το αγροτικό: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και… fake news

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρουσιάζει, Δημήτρη Τσιόδρα –,kyriakos mitsotakis, parousiazei, dimitri tsiodra –