Κυβέρνηση για Κασσελάκη: Ελπίζουμε σε σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά βλέπουμε συμπόρευση με τοξικότητα

Φαίνεται ότι η πρόβλεψη που έκανε το topontiki.gr ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να επιτίθεται στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αμέσως μετά την εκλογή του, άρχισε ήδη να επιβεβαιώνεται.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το τι περιμένει η κυβέρνηση μετά το τέλος των διαδικασιών εκλογής προέδρου στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε

χαρακτηριστικά ότι «θα επαναλάβω την ευχή που έχω διατυπώσει, δηλαδή, μακάρι επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στο δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού», προσθέτοντας ότι «η αντιπαράθεση με τον Σ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική για αυτό αναμένουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «ελπίζουμε (σ.σ. ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) να φύγει από τη λογική της τοξικότητας και του διχαστικού λογου που πολλά χρονια υπηρετεί το κόμμα», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους και του τοξικού λόγου και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα απο τη δικαιοσύνη μας κάνουν να έχουμε αμφιβολίες», αναφερόμενος, προφανώς, στον Παύλο Πολάκη και το Νίκο Παππά, οι οποίοι στήριξαν τον Σ. Κασσελάκη κατά την προεκλογική περίοδο.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «στο κοινοβουλιό προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές και η απουσία για σχεδόν 4 χρονια του αρχηγού αξιωματικής αντιπολιτεύσης σίγουρα συνιστά σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα για αυτό η ΝΔ στο σύνέδριό της ψήφισε ως προυπόθεση να είναι κάποιος μέλος της Κ.Ο. για να εκλεγεί πρόεδρος», σημειώνοντας πάντως, ότι «δουλειά της κυβέρνησης να υλοποιήσει πρόγραμμα στο ακέραιο και να είναι όσο πιο αποτελεσματική για το συνολο των πολιτών».

Συναγερμός για Θεσσαλία

Όσον αφορά στη νέα κακοκαιρία που έρχεται στη χώρα και υπάρχει φόβος να πλήξει τις ήδη πλυμμυροπαθείς περιοχές στη Θεσσαλία, ο Π. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι «στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, και συνεργεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς σε ποτάμια, ρέματα και φρεάτια και αποκαθιστούν αναχώματα», προσθέτοντας ότι «από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται ήδη στην περιοχή 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ έχει δημιουργήσει 3 Σταθμούς Βάσης στην Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, στον Κόμβο ΔΕΛΤΑ και στον κόμβο Προαστείου».

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε πως «η ΕΛΑΣ είναι σε ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με 1639 αστυνομικούς και 766 οχήματα. Παράλληλα σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται 6 εναέρια μέσα και 3 πλοία του Λιμενικού καθώς και το προσωπικό του σχεδίου “Ξενοκράτης”. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στην περιοχή βρίσκονται 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, 2 Λόχοι (120 άτομα) με 24 λέμβους, 108 χειριστές μέσων, 19 πολιτικοί μηχανικοί, και 1 αξιωματικός υγειονομικού- κτηνιατρικού. Από χερσαία μέσα βρίσκονται στην περιοχή 3 τεθωρακισμένα οχήματα, 11 οχήματα γενικής χρήσης, 3 προωθητές, 3 φορτωτές και 1 ισοπεδωτής γαιών, 3 ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 3 εκσκαφείς τάφρων, 7 ανατρεπόμενα οχήματα, 7 ρυμουλκά, 12 επιπλέον λέμβοι, 2 λεωφορεία και 1 μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν περαιτέρω με 14 φορτωτές και 14 ανατρεπόμενα, καθώς και 4 πυλώνες φωτισμού με διπλά πληρώματα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και τη νύχτα».

Απαντώντας σε ερώτηση του topontiki.gr, για το γεγονός ότι μόλις λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel, η οποία χαρακτηρίστηκε από επιστήμονες ως φαινόμενο που εμφανίζεται σε διάστημα εκατοντάδων ετών, ήδη έρχεται μια νέα κακοκαιρία που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα θυμίσει Ιανό και Daniel, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είπε ότι η έως τώρα αποτίμηση δείχνει ότι η ένταση του φαινομένου Daniel ήταν πολλαπλάσια του Ιανού, σημείωσε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης οι προβλέψεις, αλλά να είναι εκεί και πάντα έτοιμη, και εξέφρασε την ελπίδα, στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, τέτοια φαινόμενα να είναι όσο πιο αραιά γίνεται.

Στο ίδιο πλαίσιο, και αφού ανακοίνωσε νέες αποζημιώσεις στους πληγέντες, ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι «είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους ώστε να χτίσουν ξανά όσα έχασαν», ωστόσο, επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των καταστροφών ώστε να υπολογιστεί και το συνολικό κόστος.

Περί Τουρκίας και μεταναστευτικού

Τέλος, απαντώντας σε πληροφορίες που θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να υπογράφουν στο πλαίσιο του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, συμφωνία για το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει επιδείνωση των ροών προς την Ελλάδα, αν και τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει αποτελέσματα, τόσο ως προς τον έλεγχο των ροών, όσο και ως προς την ανθρωπιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Τουρκία είναι καίριας σημασίας και ότι είναι καθοριστικό το χτύπημα στους διακινητές μεταναστών. Ωστόσο, σε ερώτηση αν η συμφωνία αυτή θα είναι χωριστή από την ήδη υπάρχουσα συμφωνία για το προσφυγικό/μεταναστευτικό της Τουρκίας με την ΕΕ, περιορίστηκε να πει ότι στόχος θα είναι η συνεργασία με την Ευρώπη για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΥΡΙΖΑΤσίπρας σε Κασσελάκη: «Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική» – Όλος ο διάλογος (photos/videos)

Κούλογλου για νίκη Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε ως αριστερό κόμμα – Από ροκ συγκρότημα μετεξελίχθηκε σε ελαφρύ ποπ» (video)

Αποστολάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα, ούτε τάσεις, ούτε φατρίες – Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη»(video)

Keywords
Τυχαία Θέματα