Κυβέρνηση: Οι δύο κινήσεις που προκαλούν απροσδόκητα ρήγματα προς τις ευρωεκλογές

Τα δύο θέματα που άνοιξε παράλληλα η κυβέρνηση – το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και η επέκταση της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές– έχουν θορυβήσει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς κανένα από τα δύο δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αντίθετα, όπως λένε και γαλάζια στελέχη, περισσότερα ρήγματα δημιούργησε η κυβερνητική τακτική παρά έλυσε.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι μέσα από συμβιβασμούς το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να δείξει ότι δεν έχει θέμα με τους υπουργούς που λένε όχι στο νομοθέτημα, ενώ παράλληλα με τις κινήσεις που έκανε στο θέμα της επιστολικής

ψήφου δείχνει να μην διστάζει να τορπιλίσει το κλίμα συναίνεσης μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και επικοινωνίας.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή το ζήτημα της επιστολικής ψήφου έλεγαν ότι η όλη διαχείρηση του θέματος δείχνει αλαζονεία και ίσως μελλοντικά αυτη η στάση δεν βγει σε καλό για την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως αιφνιδίασε τα κόμματα με την επέκταση της επιστολικής ψήφου και τις εθνικές εκλογές, τινάζοντας στον αέρα το κλίμα συναίνεσης, αφαίρεσε ακόμα την δυνατότητα από την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο με μία ευρεία πλειοψηφία.

Όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη προφανώς και αντιλαμβάνονται ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είχε ως απώτερο στόχο το να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην ομογένεια, ο τρόπος που έγινε ωστόσο δείχνει κουτοπονηριά και καιροσκοπισμό.

«Εκτός των άλλων δείχνει και φόβο ειδικά για την επιρροή που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομογένεια» προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πού το πάει η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τώρα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και σε αυτό το θέμα υπάρχουν υπάρχει προβληματισμός για τη στάση που κράτησε το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν κατηγορηματικός ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο .

Μετά μάλιστα τη χθεσινή διαρροή κυβερνητικών κύκλων ότι η απόφαση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη να απέχει από την ψηφοφορία δεν θα έχει συνέπειες ως προς την παραμονή του στη κυβέρνηση τα πράγματα έχουν εμπλακεί ακόμα περισσότερο.

Και αυτό γιατί όπως έλεγαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός μέσα από τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις δείχνει δέσμιος των επιλογών του καθώς δεν επιθυμεί να υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Επισημαίνουν ακόμα ότι με τη λογική, που κινείται η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγει η πόρτα και για άλλες διαφοροποιήσεις. «Πώς δηλαδή θα πει στους υφυπουργός που δεν θα προσέλθουν στην ψηφοφορία ότι υπάρχει πρόβλημα με την στάση τους, όταν έχει υποχωρήσει στους λόγους συνείδησης που επικαλέστηκε ο Μάκης Βορίδης», λένε χαρακτηριστικά.

Εκτός των άλλων επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική αποδοκιμασία των επιλογών του πρωθυπουργού από βουλευτές του κόμματος γεγονός που μπορεί να ανοίξει την κερκόπορτα για άλλες καταστάσεις.

Οι ίδιοι άνθρωποι αναρωτιούνται μάλιστα για το πώς μπορεί να εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης να φέρει με κάθε κόστος το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεδομένου ότι παραδοσιακά σε αυτές τις κάλπες εκφράζεται η οποία δυσφορία.

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για γάμο και τεκνοθεσία

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Έδωσε το «παρών» σε συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για Τέμπη: «Με εντολή πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών»

Keywords
Τυχαία Θέματα