Οικονόμου απαντά στην Τουρκία: Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις στη γειτονιά μας

Απάντηση στην τουρκική επίθεση για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταλογίζοντας αναθεωρητικές τάσεις στην Άγκυρα.

«Δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ -κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών- είπε πως «είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιδράσεις».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα,

και τώρα και στο παρελθόν, δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, το Διεθνές Δίκαιο και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη» και συμπλήρωσε ότι «άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ στη γειτονιά μας».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας έλεγε: «Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθειά της να απομονώσει και να αποξενώσει την Τουρκία είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ξαναρχίζουν οι διερευνητικές επαφές – Την Τετάρτη στην Άγκυρα

Προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο – Μεσόγειο»

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μου η υπεράσπιση της πατρίδας- Δεν μπαίνουμε σε κούρσα εξοπλισμών

Keywords
Τυχαία Θέματα