Λαχταριστό μπράουνι σοκολάτας

Ελαφρύ και ζουμερό, με πλούσια γεύση και άρωμα σοκολάτας, αυτό το μπράουνι κέικ θα σας ενθουσιάσει, καθώς παρασκευάζεται εύκολα, με απλά και οικονομικά υλικά.

Υλικά για τη Συνταγή

240 γραμμάρια ζάχαρη

220 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα (τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

5

αυγά

1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

Για την επικάλυψη

150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια

80 ml κρέμα γάλακτος (20% λιπαρά)

Εκτέλεση

1. Αρχικά λιώστε την τεμαχισμένη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2.Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Η ζάχαρη πρέπει να διαλυθεί τελείως, διότι διαφορετικά το μίγμα θα καταρρεύσει αφού δεν θα φουσκώσει καλά κατά το ψήσιμο.

3.Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σοκολάτας-βούτυρο στα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4.Έπειτα ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι στη ζύμη και ανακατέψτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτριας ρευστότητας, ούτε πολύ σφικτή, ούτε πολύ αραιή.

5.Αδειάστε το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ενδεικτικά 28 x 20 εκ.) και ισιώστε την επιφάνεια. Ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας, το πάχος του κέικ θα είναι διαφορετικό. Ψήστε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 30-40 λεπτά.

6.Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη φόρμα.

7. Παράλληλα ετοιμάστε το γλάσο για την επικάλυψη. Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα κομμάτια της μαύρης σοκολάτας μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύοντας συνεχώς, λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά ή χρησιμοποιήστε την τεχνική μπεν μαρί, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

8.Χωρίς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα, περιχύστε το με το ζεστό γλάσο σοκολάτας και το αφήστε το να σφίξει.

9.Ξεφορμάρετε προσεκτικά το κέικ και κόψτε το σε ίσα τετράγωνα κομμάτια.

Διαβάστε επίσης:

Λαχανικά Φεβρουαρίου, οι ιδιότητές τους και προτάσεις για μαγείρεμα

Μπισκοτένια ρολάκια μήλου με γλυκό του κουταλιού και καρύδια

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο, καραμελωμένο και τραγανό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαχταριστό,lachtaristo