Θεσσαλία: Πάνω από 110.000 ζώα χάθηκαν στις πλημμύρες – Άνοιξε η μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων στη ΒΙΠΕ

Με τα νεκρά ζώα στον θεσσαλικό κάμπο και τα χωριά της περιοχής να αποτελούν υγειονομική βόμβα, ανάσα αναμένεται να δώσει η αποκατάσταση της πρόσβασης σε μεγάλη μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων που βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ κατέστη δυνατή η προσέγγιση οδικώς τόσο των φορτηγών όσο και του προσωπικού της μεγάλης μονάδας διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων (νεκρών ζώων) στη ΒΙΠΕ

Λάρισας που παρέμενε κλειστή λόγω αδυναμίας πρόσβασης έως σήμερα το μεσημέρι.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί 250 τόνους/ 12 ώρες νεκρών ζώων και υπάρχει πλέον η δυνατότητα τα συνεργεία που επιβλέπει η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να διαχειριστούν 10.000 νεκρά ζώα την ημέρα εντός της μονάδας και με δυνατότητα μεταφοράς περίπου μιας ώρας από τους χώρους αποκομιδής νεκρών ζώων. Το γεγονός αυτό θα επιταχύνει το έργο αποκομιδής των νεκρών ζώων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ήδη καθοδόν βρίσκονται 4 φορτηγά της εταιρείας για να ξεκινήσει η διαχείριση τους. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η συγκεκριμένη μονάδα η διαχείριση των νεκρών ζώων γινόταν σε πιστοποιημένους χώρους σε Βέροια, Κοζάνη, Τρίπολη και Καβάλα.

Ως το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΛΓΑ υπήρχαν οι παρακάτω δηλωθείσες απώλειες ζωικού κεφαλαίου: 1. 49.050 αιγοπρόβατα 2. 19.295 χοίροι 3. 4.186 βοοειδή 4. 40.330 πτηνά 5. 43.980 μελισσοσμήνη Για τα αιγοπρόβατα: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς είχε γίνει συλλογή και διαχείριση και διαχειριστεί 24.856 νεκρών ζώων. Για τα χοιρινά: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς είχε γίνει συλλογή και διαχείριση 7.500 νεκρών ζώων. Για τα βοοειδή: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς είχε γίνει συλλογή και διαχείριση 35 νεκρών ζώων. Για τα πτηνά: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς είχε γίνει συλλογή και διαχείριση 23.900 νεκρών ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή 20χρονη φοιτήτρια – Διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα, νοσηλεύτηκε και έπαθε ανακοπή

Κακοκαιρία Daniel: Αδιάβατη λίμνη ακόμη η εθνική οδός μετά τα Τέμπη – Νέο βίντεο

Ευθύμης Ρεντζιάς: Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας απεγκλωβίστηκε με βάρκα μαζί με τους γονείς του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάρισα, Άνοιξε, ΒΙΠΕ – Επιταχύνεται,larisa, anoixe, vipe – epitachynetai