Λάρισα: Ασθενής πλάκωσε στο ξύλο νοσηλεύτρια επειδή του ζήτησε να μην καπνίζει

Ασθενής άναψε τσιγάρο και κάπνιζε μέσα στο νοσοκομείο Λάρισας ενώ απαγορεύεται ρητά . Όταν δυο νοσηλεύτριες του ζήτησαν να σταματήσει και να το σβήσει, εκείνος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιτέθηκε στη μία γυναίκα.

Ο συγκεκριμένος είχε υποβληθεί λίγες ώρες νωρίτερα και παρέμενε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν μια νοσηλεύτρια εντόπισε ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική.

Οι δύο νοσηλεύτριες βάρδιας τον επέπληξαν και του ζήτησαν να σβήσει το

τσιγάρο, ενώ ο ασθενής – ο οποίος είχε υποβληθεί σε ελαφρύ χειρουργείο – αρχικά επιτέθηκε λεκτικά εις βάρος των δύο γυναικών και στη συνέχεια βιαιοπράγησε εις βάρος της μίας.

«Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει: «Στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ανακρίσεις».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως για μία ακόμη φορά, κανείς δεν θα τιμωρηθεί: «Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος.

Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει.

Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο onlarissa.gr.

: «Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς.

Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων», προτείνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Άνω Λιόσια: Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα οδηγός – Τυλίχτηκε στις φλόγες το αμάξι του

Keywords
Τυχαία Θέματα