Λουτράκι: Μέσα στα σπίτια οι φλόγες στον οικισμό «Άγιος Χαράλαμπος» – Πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις (photos/videos)

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Λουτράκι, καθώς οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν νέες αναζωπυρώσεις, στις περιοχές του Άγιου Χαράλαμπου και του Πανοράματος.

Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό «Άγιος Χαράλαμπος» όπου σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Να σημειωθεί πως οι οικισμοί «Άγιος Χαράλαμπος» και «Πανόραμα» έχουν εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 48 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, κατά την επίσημη ενημέρωση, οι δυνάμεις του Σώματος αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη, το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

Πληγέντες από τη φωτιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με το δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Δαφνί: Δεύτερο μέτωπο νότια της Λεωφόρου Αθηνών

Φωτιές σε Δερβενοχώρια-Λουτράκι: Πώς φαίνονται τα πύρινα μέτωπα από τον δορυφόρο της NASA

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο – Σε ποιες περιοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουτράκι, Καίγονται, Άγιος Χαράλαμπος – Πολλές,loutraki, kaigontai, agios charalabos – polles