Λύθηκε το μυστήριο – Τι είναι ο κύλινδρος που ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας

Ένας μυστηριώδης κύλινδρος που ξεβράστηκε στη Δυτική Αυστραλία είναι τελικά κομμάτι από ινδικό διαστημικό πύραυλο, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές και στις δύο χώρες, δίνοντας τέλος σε ένα όργιο εικασιών σχετικά με την προέλευση του αντικειμένου.

Ο κύλινδρος ήταν μέρος ενός οχήματος εκτόξευσης δορυφόρου που είχε εκτοξεύσει προηγουμένως ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO), δήλωσε στο CNN ο Sudheer Kumar, διευθυντής του Οργανισμού.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία είχε προηγουμένως αναρτήσει στο Twitter

τη Δευτέρα ότι είχε ολοκληρώσει την έρευνά της για το αντικείμενο και είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

If the community spots any further suspected debris they should report it to local authorities and notify the Australian Space Agency via space.monitoring@space.gov.au.

— Australian Space Agency (@AusSpaceAgency) July 31, 2023

Από τότε που εμφανίστηκε τον Ιούλιο σε μια παραλία στο Green Head, μια πόλη 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) βόρεια του Περθ, ο χάλκινος κύλινδρος είχε τραβήξει την προσοχή των κατοίκων της περιοχής που ήθελαν να ρίξουν μια ματιά στο αγνώστων στοιχείων αντικείμενο.

Οι εικασίες ξέσπασαν στο Διαδίκτυο με τους χρήστες να δημοσιεύουν μια σειρά από θεωρίες σχετικά με το από πού μπορεί να προήλθε.

Αλλά η αστυνομία είχε ήδη διατυπώσει ένα σενάριο για διαστημικά σκουπίδια που ήταν η πιο πιθανή απάντηση. Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι εάν εντοπιστούν άλλα ύποπτα συντρίμμια, θα πρέπει να αναφερθούν στις τοπικές αρχές.

«Το PSLV είναι ένα όχημα εκτόξευσης μεσαίας ανύψωσης που λειτουργεί από την ISRO. Τα συντρίμμια παραμένουν σε αποθήκες και η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία συνεργάζεται με την ISRO, η οποία θα παράσχει περαιτέρω οδηγίες για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των υποχρεώσεων βάσει των διαστημικών συνθηκών των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία.

Ο ογκώδης κύλινδρος, που είναι ψηλότερος από έναν άνθρωπο, φαίνεται να είναι κατεστραμμένος στο ένα άκρο και είναι καλυμμένος με όστρακα στο άλλο, κάτι που δείχνει ότι έχει περάσει πολύ χρόνο στη θάλασσα πριν ξεβραστεί στην παραλία.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία είχε προτρέψει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να αγγίζουν το αντικείμενο λόγω της άγνωστης προέλευσής του.

Οι διαστημικοί πύραυλοι συνήθως αποτελούνται από διάφορα διαμερίσματα που μεταφέρουν καύσιμα, καθένα από τα οποία απορρίπτεται με διαδοχική σειρά, με πολλά από τα συντρίμμια να πέφτουν πίσω στη Γη.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στη Βουλγαρία: Χαράκωσε την πρώην σύντροφό του με 400 μαχαιριές και… αφέθηκε ελεύθερος (photos/videos)

Οργή για την… προκλητική εκδοχή της Μόνα Λίζα από την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Είναι σαν μοντέλο only fans» (photos/video)

HΠΑ: Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Keywords
Τυχαία Θέματα