Μάικ Τάισον: Έκαναν ταινία τη ζωή του, ερήμην του (Photos/Video)

Την πλατφόρμα ροής οπτικοακουστικών παραγωγών Hulu κατηγορεί ο θρυλικός πρωταθλητής πυγμαχίας Μάικ Τάισον ότι η συνδρομητική υπηρεσία έκανε τη σειρά «Mike», με θέμα τη ζωή του, ερήμην του.

«Μού έκλεψαν την ιστορία της ζωής μου και δεν έδωσαν δεκάρα», ξεφωνίζει στα σόσιαλ μίντια την ΟΤΤ ο διάσημος πρωτοπυγμάχος, κατά πολλούς ο τελευταίος καλύτερος πρωταθλητής βαρέων βαρών.

Το πρώτο επεισόδιο της βιογραφικής σειρά μυθοπλασίας «Mike», για την πολυκύμαντη ζωή του διάσημου πυγμάχου, έχει προγραμματιστεί να ανέβει

στο Hulu στις 25 Αυγούστου και αυτό έχει κάνει τον Τάισον έξαλλο.

«Μην αφήσετε το Hulu να σας ξεγελάσει. Η ιστορία τους για τη ζωή μου έγινε χωρίς την συγκατάθεσή μου. Δεν είμαστε στο 1822. Είμαστε στο 2022» ανέβασε στο Instagram ο διάσημος πρωταθλητής.

«Έκλεψαν την ιστορία της ζωής μου και δεν με πλήρωσαν», καταγγέλλει ο Τάισον εννοώντας ότι η συνδρομητική ΟΤΤ δεν του απέδωσε εύλογη αμοιβή για χρήση πνευματικών δικαιωμάτων και σημειώνει ότι «για τα στελέχη του Hulu είμαι απλώς ένας ακόμα νέγρος που μπορούν να πωλούν σε πλειστηριασμό» και σε άλλη ανάρτηση του ανέφερε: «To Hulu είναι ένα ψηφιακό σκλαβοπάζαρο. Έκλεψαν την ιστορία μου και δεν με πλήρωσαν».

Η ανάρτηση αυτή έγινε σε συνέχεια επαινετικού σχόλιου που έκανε ο Μάικ Τάισον για τον Ντάνα Γουάιτ, πρόεδρο της διοργάνωσης πολεμικών τεχνών Ultimate Fighting Championship, επειδή απέρριψε πρόταση του Hulu να επικοινωνήσει τη σειρά «Mike».

Κατά τον Τάισον η Hulu «προσπάθησε απεγνωσμένα να χρηματίσει τον «αδελφό» μου @danawhite με εκατομμύρια, χωρίς να μού δώσει ένα δολάριο, για να προωθήσει τον αφέντη σκλάβων με αφορμή της ιστορία της ζωής μου. Απέρριψε την πρόταση διότι τιμά την φιλία μας και φέρεται στους ανθρώπους με αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για μένα, όπως επίσης δεν θα ξεχάσω ότι το Hulu με έκλεψε».

Το Hulu ήθελε μια αμερόληπτη αφήγηση

Από το Hulu, η υπεύθυνη της επίμαχης βιογραφικής σειράς ντοκιμαντέρ, Κάθριν Γκίστ υποστήριξε ότι υπήρξε λόγος που η πλατφόρμα δεν απευθύνθηκε στον Τάισον.

«Θέλαμε απλώς να αφηγηθούμε μια αμερόληπτη ιστορία και να αφήσουμε το κοινό να αποφασίσει », ισχυρίστηκε η Γκίστ και συνέχισε: «Να αμφισβητήσουμε αυτά που οι άνθρωποι νομίζουν ότι γνωρίζουν για τον Μάικ με την ελπίδα ότι, βλέποντας τα επεισόδια, θα έχουν μετά τροφή για σκέψη.

Είτε για κάποιους είναι συμπαθής είτε για άλλους αντιπαθής, η σειρά σε κάνει να αναρωτηθείς για τη συνενοχή της κοινωνίας στην ιστορία του. Αυτή ήταν η πρόθεση μας , αυτό τον προσανατολισμό είχαν οι σεναριογράφοι όταν έγραφαν τις ιστορίες».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωταθλητής βαρέων βαρών κατακεραύνωνε το Hulu για τη βιογραφική σειρά.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Τάισον μέσω Instagram είχε ανεβάσει τους τόνους καταγγέλλοντας την συνδρομητική υπηρεσία ροής, με αφορμή την ανακοίνωση της πρόθεσης της.

«Η ανακοίνωση του Hulu να κάνει μια μη εξουσιοδοτημένη μίνι σειρά της ιστορίας του Τάισον χωρίς αποζημίωση, αν και ατυχής, δεν αποτελεί έκπληξη», ανέφερε ο πυγμάχος σε μια ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί.

«Αυτή η ανακοίνωση στα χνάρια των κοινωνικών ανισοτήτων στη χώρα μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η εταιρική απληστία του Hulu οδήγησε σε αυτή την πολιτιστική υπεξαίρεση της ιστορίας της ζωής του Τάισον.

Το γεγονός ότι κάνει αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού αφροαμερικανικής ιστορίας «Black History Month» αποτελεί απόδειξη ότι το Hulu νοιάζεται για τα δολάρια έναντι του σεβασμού των δικαιωμάτων της ιστορίας των μαύρων.

Το Χόλιγουντ πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σε όσα έχουν βιώσει οι μαύροι, ειδικά μετά από όλα όσα συνέβησαν το 2020», είχε γράψει τότε ο Τάισον.

Στη σειρά τον Μάικ Τάισον στα ώριμα χρόνια του υποδύεται ο Τριβάντε Ρόουντς, ενώ ο Κέρι Σιμς τον κάνει στα παιδικά νεανικά χρόνια του. Μεταξύ άλλων παίζουν οι Ράσελ Χόρνσμπι, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Σκότ Μακντόναλντ, Σιζέτ Λάνγκ κ.ά.

Διαβάστε επίσης

Εμμανουήλ Καραλής: Bungee jumping στον Ισθμό της Κορίνθου (Video)

Κωνσταντίνος Βασάλος – Ευρυδίκη Βαλαβάνη: H αλήθεια για τη σχέση τους

Μαίρη Συνατσάκη: Ποζάρει με μπικίνι και δείχνει πρώτη φορά τη φουσκωμένη της κοιλιά (Photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα