Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: Εικόνες σοκ με φοιτητές να κρύβονται σε περβάζι για να σωθούν – Η στιγμή που πυροβολεί ο δράστης

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν πολίτες, φοιτητές και καθηγητές στο κέντρο της Πράγας όταν ένοπλος ελεύθερος σκοπευτής άρχισε να πυροβολεί από ταράτσα του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην «καρδιά» της τσεχικής πρωτεύουσας.

11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 9 σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης, ο οποίος εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στους χώρους του πανεπιστημίου.

Policie informovala o střelbě na jedné z pražských škol na Náměstí

Jana Palacha. Na místě jsou mrtví i zranění!https://t.co/aRbwCMTfIy

— TN.cz (@televizninoviny) December 21, 2023

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν έντρομους φοιτητές την ώρα των πυροβολισμών να κρύβονται «κρεμασμένοι» στο περβάζι και τις ταράτσες.

Την ώρα των πυροβολισμών η διοίκηση του Πανεπιστημίου έστειλε επείγον μήνυμα στους φοιτητές να μείνουν κλειδωμένοι στις τάξεις και τα γραφεία που βρίσκονταν. Φοιτητής ανέβασε φωτογραφία από την πόρτα της τάξης που έχει «αμπαρώσει» με καρέκλες. Ο ένοπλος προσπάθησε να μπει αλλά δεν τα κατάφερε…

BREAKING:

Mass-shooting at the Charles University of Prague, Czechia.

The student who posted this picture said the shooter tried to enter his room but that he had barricaded the door. pic.twitter.com/BVvGWeLe8Z

— Visegrád 24 (@visegrad24) December 21, 2023

Συγκλονιστική είναι και η εικόνα του δράστη να πυροβολεί:

Shooter photographed at Charles University in #Prague pic.twitter.com/ad4UYHZ0gw

Paul Golding (@GoldingBF) December 21, 2023

#WATCH : Video of the moment when Students at Charles University in Prague hide on the roof of a building where they are trying to hide from a gunman. #Shooting #Prague #Czech #CharlesUniversity pic.twitter.com/XGqqHW9tjk

— upuknews (@upuknews1) December 21, 2023

Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε, η αστυνομία συνεχίζει τι ςέρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών.

Σε νοσοκομείο μεταφέρονται οι δεκάδες τραυματίες από την αιματηρή επίθεση με δράστη τον ελεύθερο σκοπευτή, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Κλείνουν μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα.

Ελεύθερος σκοπευτής ο δράστης, άγνωστα τα κίνητρά του

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας άνδρας με όπλο που έφερε διόπτρα, άνοιξε πυρ από την ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζονται η Φιλοσοφική και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Photo of the shooter on the university roof. Now it becomes clear why people were running Charles Bridge upon learning about the shooting at the university.#prague #CzechRepublic #shooting pic.twitter.com/y9clkiN7X2

Voice of Europe (@V_of_Europe) December 21, 2023

Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν. «Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης» πρόσθεσε.

Střelec byl eliminován !!! Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných.

— Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω των πυροβολισμών στη φιλοσοφική σχολή και μεταβαίνει στην Πράγα, προτρέποντας τους πολίτες να σεβαστούν τις συστάσεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Vzhledem k tragickým událostem na pražské filozofické fakultě jsem zrušil pracovní program na Olomoucku a jedu zpět do Prahy. Jsem v kontaktu s ministrem vnitra a PČR. Prosím všechny občany, aby respektovali doporučení složek IZS.

— Petr Fiala (@P_Fiala) December 21, 2023

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται δεκάδες νέοι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τρέχοντας το πανεπιστήμιο.

Praga right now #prague #praga pic.twitter.com/zhxoFeazTp

Leo Menindez (@LeoMenindez) December 21, 2023

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε…κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται δήλωση του δημάρχου της Πράγας, ο δράστης έπεσε στο κενό από οροφή και σκοτώθηκε, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς περπατούσε στο περβάζι.

Policie informovala o střelbě na jedné z pražských škol na Náměstí Jana Palacha. Na místě jsou mrtví i zranění!https://t.co/aRbwCMTfIy

— TN.cz (@televizninoviny) December 21, 2023

#Shooting at a university in the center of #Prague, #CzechRepublic. Prague According to media reports, the attacker used a long-barreled weapon with optics. There are reports of casualties and injuries.

At the moment, the entire Jan Palach Square and the surrounding area are… pic.twitter.com/dDw30wdUP6

Voice of Europe (@V_of_Europe) December 21, 2023

Νωρίτερα, η τσεχική αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

There has been a shooting at the Faculty of Philosophy, Charles University, in Prague. There are fatalities and injuries at the scene.

Photo: Czech Public TV + https://t.co/r1FiDFYxSk pic.twitter.com/yiqnAIH7cN

— Filip Horký (@FilipHorky) December 21, 2023

#prague pic.twitter.com/Z3VBx22uao

— drowned fish (@abacmwa) December 21, 2023

Shooting in Prague. Gunshots audible in this video. pic.twitter.com/SQKuamHrKm

— inverse square law of information propagation (@_inverse_square) December 21, 2023

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε αρχικά η αστυνομία.

Střelec byl eliminován !!! Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných.

— Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»

Vyzýváme občany, aby se v blízkém okolí nezdržovali a nevycházeli z domu. Zásah policie stále pokračuje. pic.twitter.com/OHnSsq4G5f

— Policie ČR (@PolicieCZ) December 21, 2023

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο δράστης χρησιμοποίησε μακρύκαννο όπλο με διόπτρα.

Αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η πλατεία Jan Palach και η γύρω περιοχή είναι πλήρως αποκλεισμένη.

Une #fusillade s'est produite dans une #école du centre de #Prague, il y a des morts et des blessés, a déclaré la police tchèque pic.twitter.com/kQcuQOKNxI

France et EU (@franceeteu) December 21, 2023

Policie zasahuje v Praze na Náměstí Jana Palacha u nahlášené střelby ve škole. Podle prvních informací jsou na místě mrtví a zranění lidé. Celé náměstí a blízké okolí jsou zcela uzavřeny. pic.twitter.com/EAbEQ8PZVE

— ČT24 (@CT24zive) December 21, 2023

Seemingly big incident here in Prague. Lots of sirens and flashing lights. Thoughts to all of those involved. pic.twitter.com/h2TyF95SOX

— Tom Large (@TomLargeReports) December 21, 2023

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι γεμάτη τουρίστες αυτή την εποχή και η βρετανική πρεσβεία κάλεσε τους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στην Πράγα να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

If you are in the vicinity of the Faculty of Arts in the centre of Prague, follow the advice of local authorities.

UK nationals in need of consular assistance can get in touch with the Embassy via: https://t.co/n0Ez6UOb26
Phone: + 420 257 402 111#Prague #shooting #incident https://t.co/jVWbZOkFYd

— British Embassy Prague (@UKinCR) December 21, 2023

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Charles University) στην Πράγα ή γνωστό ιστορικά ως Πανεπιστήμιο της Πράγας είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη που λειτουργούν αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκαν. Σήμερα, το πανεπιστήμιο αποτελείται από 17 σχολές που βρίσκονται στην Πράγα (οι 14), το Χράντεκ Κραλόβε

Διαβάστε επίσης:

Ισλανδία: Απόκοσμες εικόνες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου – Η ροή της λάβας μπορεί να συνεχιστεί για μήνες, προειδοποιούν ειδικοί

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο του κόσμου – Έχει μπαρ, εστιατόριο και… άρωμα Χάρι Πότερ (Video)

Τζέφρι Έπσταϊν: Αποκαλύψεις – βόμβα για τους εμπλεκόμενους στο πολύκροτο σκάνδαλο (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα