Μακελειό στη Μόσχα: Ο ISIS δημοσίευσε φωτογραφία με τους δράστες της αιματηρής επίθεσης

Μία φωτογραφία με τους τέσσερις δράστες της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου ο ISIS μέσω μιας ανάρτησης του ενημερωτικού της δικτύου, Amaq, στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ISIS, η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που μάχονται το Ισλάμ.

dir="ltr">BREAKING:

The official ISIS outlet “Al-Amaq” releases a longer statement on the attack in Moscow and includes a photo of the attackers. pic.twitter.com/dwC0TeTf4l

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 23, 2024

«Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.

Μέσω της δημοσίευσης αυτής, το Ισλαμικό Κράτος απαντά σε προηγούμενες δημοσιογραφικές αναφορές πως η επίθεση «δεν είναι δουλειά του ISIS, αλλά των Ουκρανών».

Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα, έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 143.

Αρνείται κάθε εμπλοκή η Ουκρανία – Επαφές των δραστών με το Κίεβο «βλέπει» η Ρωσία

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία αρνείται κάθε εμπλοκή με την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα υπογραμμίζοντας πως οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντρίι Γιούσοφ, εκπροσώπου της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στο Reuters, «πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων».

Σημειώνεται πως η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε πως και οι τέσσερις τρομοκράτες πίσω από την επίθεση συνελήφθησαν ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του ουκρανού αξιωματούχου ακολουθούν εκείνες του προεδρικού συμβούλου Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ουκρανική σχέση σε τοποθέτησή του χθες το βράδυ και εκ νέου σήμερα. Ο Ποντόλιακ έγραψε σήμερα στο Χ ότι «οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί η Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση είναι απολύτως αβάσιμη».

«Αναμέναμε αυτήν την εκδοχή από τους ρώσους αξιωματούχους, δηλαδή το ουκρανικό σενάριο», σημείωσε ο Ποντόλιακ. «Οι δηλώσεις των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών σχετικά με την Ουκρανία είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες. Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν για Μόσχα: «Η Τουρκία συμμερίζεται τον πόνο της Ρωσίας – Κοινός εχθρός της ανθρωπότητας η τρομοκρατία»

Πούτιν για μακελειό στη Μόσχα: «Οι δράστες βρέθηκαν και θα τιμωρηθούν»

Μακελειό στη Μόσχα: Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάκριση συλληφθέντα – «Μου έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να τους σκοτώσω»

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Μακελειό, Μόσχα, ISIS,makeleio, moscha, ISIS