Μάκης Βορίδης: Η «σωστή» και η «λάθος πλευρά της Ιστορίας»

Μια ιδεολογικοπολιτική ανάλυση, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Εσωτερικών στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι η παράταξη της ΝΔ βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, λέγοντας ότι «αν ακούγαμε την Αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς. Σε μία άλλη ιστορική φάση αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί δεν διδάχθηκαν. Κάποιοι φώναζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε τη χώρα στην

ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Βρίσκονται συνεχώς στη λάθος πλευρά της Ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη».

Ο ΥΠΕΣ διερωτήθηκε «γιατί πάντα βρίσκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς διανοούμενους μαζί τους; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς καλλιτέχνες να τους στηρίζουν; Δεν έχουν, μήπως, μεγάλη ηγεμονία σε όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς;», για να απαντήσει ότι αυτό συμβαίνει «γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος, που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ακόμη ρωσικό πολεμικό πλοίο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα