Μαρινάκης: Στηρίζουμε τους αγρότες αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι – Ας αφήσει τα τρακτέρ ο κ. Κασσελάκης

«Το 2023 δημιουργήθηκαν 102.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ από το 2019 έχουν δημιουργηθεί περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τους μισθούς και το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών με στόχο μέχρι το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1500», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από την ανεργία και επισημαίνοντας ότι μέσα σε ένα χρόνο ο δείκτης έπεσε κατά 3 μονάδες στο 9,2%.

Η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τον αγροτικό

κόσμο, μια από τις μεγαλύτερες “βιομηχανίες” της χώρας. Η οικονομία βελτιώνεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Το ποσό αρωγής για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις μονάδες που επλήγησαν στη Θεσσαλία είναι από 5 -10.000 ευρώ, ενώ έχουν αποδεσμευτεί 795.000 ευρώ αθροιστικά κι έχουν καταβληθεί 147,7 εκατ. Θέλουμε ο προϋπολογισμός να συνεχίσει να μην είναι ελλειμματικός. Είμαστε κυβέρνηση που έχει μειώσει πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Συνοπτικά τα μέτρα και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Aνοίγει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις νέες ή επιπρόσθετες αιτήσεις πρώτης αρωγής προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες για τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023 στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχέςΗ Επιστροφή φόρου κατνάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και τα 5 νέα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες θα συνοδευτεί με έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο διάστημα Μάιος – Σεπτέμβριος 2024.Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στους αγρότες μεσοπρόθεσμη μείωση 30% σε σχέση με τις σημερινές τιμές για συνεταιρισμούς και για μεμονωμένους αγρότες προορίζεται το πρόγραμμα “φωτοβολταϊκά στο χωράφι.”Επίσης, στα μέτρα στήριξης εντάσσεται και το πρόγραμμα πράσινης ενέργειας “Απόλλων”Εχουν δαπανηθεί 150 εκατομμύρια για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και 82 εκατ. για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσηςΠαραπάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα απελευθερώνονται για τους Έλληνες αγρότες. Η χώρα ζητά επανεξέταση στοιχείων αγροτικής παραγωγής σην ΕΕ για να παρεμβάσεις πράσινης γεωργίας

Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

“Ο κύριος Κασσελάκης ανέβηκε στο τρακτέρ αλλά δε συνομίλησε με άλλους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την κοινή αγροτική πολιτική και τις επιπτώσεις. Ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προτάσεις του είχαν κόστος. Ας έρθει λοιπόν να μας πει για τη στάση του, κι ας αφήσει τα τρακτέρ. Ο προηγούμενος που ανέβηκε σε τρακτέρ από την Αξιωματική Αντιπολίτευση μόνο φόρους έβαλε. Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις και σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Σήμερα ο πρωθυπουργός μιλά για τον Δημήτρη Τσιόδρα

Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Είμαι βέβαιος πως όταν πηγαίνει με τον Τάιλερ στα Χάμπτονς, σκέφτεται τους αγρότες

Κασσελάκης: «Εμείς θέλουμε να χτίσουμε, δε θα γκρεμίσουμε – Δε θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα