Μαρτυρίες Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ: «Δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ – Σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα» (Videos)

Σε σοκ βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα από την ολονύχτια επίθεση με πάνω από 300 drones του Ιράν κατά του Ισραήλ ως αντίποινα για το χτύπημα στην πρεσβεία του στη Δαμασκό πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ περιέγραψαν στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα την εμπειρία τους και πως βίωσαν την επίθεση.

«Μας χτύπησαν με 100 βαλλιστικούς πυραύλους και 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Ραφαέλ Βαρσάνο,

κάτοικος Τελ Αβιβ και ταξιδιωτικός πράκτορας.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι ήρεμη στον Βορρά και τον Νότο της χώρας. Όπως καταλαβαίνεται δεν έχουμε κοιμηθεί όλο το βράδυ αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πάμε στα καταφύγια. Εϊναι σα να γυρνάει ο χρόνος πίσω 6 μήνες, εκείνο το τραγικό πρωινό που ξεκίνησαν όλα. Εγώ σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα».

«Στα Ιεροσόλυμα σε μεγάλο ποσοστό συνεχίζουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας», ανέφερε στην ΕΡΤ από την πλευρά του ο Α. Δαμιανός, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ.

«Δεν έχει αλλάξει η ρουτίνα μας. Τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά. Στα Ιεροσόλυμα υπήρχε ηρεμία. Μόνο χθες το βράδυ ακούσαμε τις σειρήνες αλλά δεν μπήκαμε στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά. Στα Ιεροσόλυμα είναι περίπου 7000 και είμαστε αρκετοί που μπορούμε να κρατάμε τη Λέσχη, έχουμε το Προξενείο και το Πατριαρχείο κοντά μας».

Ο Δημήτρης Ζιάγας, αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην τηλεόραση βλέπουμε σε ζωντανό χρόνο τα χτυπήματα».

Διαβάστε επίσης:

Η Washington Post αναλύει πώς αντιμετώπισε η αεράμυνα του Ισραήλ τα ιρανικά drones

Τεχεράνη: Νέα προειδοποίηση σε Ισραήλ και ΗΠΑ – «Η αντίδρασή μας θα πολύ είναι μεγαλύτερη»

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: 12 άτομα στο νοσοκομείο – Σοβαρά τραυματισμένο ένα 7χρονο κορίτσι

Keywords
Τυχαία Θέματα