ΜΑΤ προπηλάκισαν φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Μαξίμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (photos/videos)

Σε αιφνιδιαστική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησαν σήμερα φοιτητές, που διαμαρτύρονται ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προγραμματίζει να φέρει στη Βουλή εντός των ημερών, σηκώνοντας πλακάτ και πανό με αιτήματα για δωρεάν Παιδεία και πτυχία με αξία.

Το ΠΑΜΕ τονίζει

πως η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που προπηλάκισαν τους φοιτητές για να μην ακουστεί η φωνή τους.

Απαράδεκτες εικόνες!

Προπηλακισμοί και περικύκλωση με ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας για να «φιμώσουν» την αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια#κυβερνηση_Μητσοτακη pic.twitter.com/sBARy1ekbW

— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) January 5, 2024

Ο Άγγελος Θωμόπουλος από τον φοιτητικό σύλλογο τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ δήλωσε πως «ήρθαμε εδώ γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούμε τα πτυχία μας, να υποβαθμιστούν οι σπουδές μας. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση και παρουσία της αστυνομίας, που προπηλάκισε φοιτητές».

Δήλωση του Άγγελου Θωμόπουλου, προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής κινητοποίησης των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Οι φοιτητές σήμερα… pic.twitter.com/U8Vd8XI7E5

— Οδηγητής (@odigitis) January 5, 2024

Το ΠΑΜΕ καλεί την ερχόμενη Πέμπτη στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και τις περισσότερες μεγάλες πόλεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αιγές: Ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας» μέσα από φωτογραφίες – Εικόνες από το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’ (photos/videos)

Θεοφάνεια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά λόγω των εορτασμών – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Αγία Παρασκευή: «Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν» είπε στην αστυνομία ο 14χρονος – Τι δήλωσε ο πατέρας του (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΜΑΤ, Μαξίμου,mat, maximou