Μέχρι τις 22/5 ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο για τον «κόφτη», τα «κόκκινα δάνεια» και τους νέους φόρους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνου και Ελένης (Σάββατο 21/5) ή Αγίων Αιμιλίου και Κάστου (Κυριακή 22/5) θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια;

Η... έβδομη ημέρα της εβδομάδας αποτελεί την πιθανότερη απάντηση ενώ το μόνο δεδομένο της υπόθεσης είναι ότι το επόμενο σαββατοκύριακο (21-22/5) η Βουλή θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών, το υπέρ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια και τους νέους έμμεσους φόρους.

Από την ημέρα που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

θα εξαρτηθεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα (με επείγουσα διαδικασία ή ως κατεπείγον) της ψήφισης του στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομοθέτημα αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, την επόμενη ημέρα (ερχόμενη Τρίτη) να «φτάσει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Βουλή να κατατεθεί το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης.

Στην περίπτωση που ισχύσει ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός το πολυνομοσχέδιο θα «τρέξει» με επείγουσες διαδικασίες, γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι θα εισαχθεί προς επεξεργασία από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Πέμπτη (19/5) και την Παρασκευή (20/5) και εν συνεχεία θα εισαχθεί το Σάββατο (21/5) στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Κυριακή (22/5). Στο ενδεχόμενο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να... πέσει έξω, αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές δεν απέκλειαν την περίπτωση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με κατεπείγουσες διαδικασίες εντός δυο ημερών...

Και, κατόπιν, η κυβέρνηση με την έγκριση της Ολομέλειας στα χέρια της θα παρουσιαστεί έτοιμη στο Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει στις 24 Μαΐου, προκειμένου να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση και να ανοίξει η... «κάνουλα» για την εκταμίευση της δόσης τον Ιούνιο.

πολυνομοσχεδίοΒουλήκόφτηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα