Μια καθαρή τοποθέτηση του Ζαχαριάδη

«Η εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την Τουρκία είναι μια άθλια, απάνθρωπη συμπεριφορά. Είναι μια συμπεριφορά απέναντι στα δικαιώματα του ανθρώπου, απέναντι βεβαίως στις αξίες της Ευρώπης, με την οποία η Τουρκία δηλώνει ότι θέλει να έχει σχέση και συνεργασία. Αλλά, όταν φεύγει από τις συνόδους στις οποίες μετέχουμε όλοι μαζί κάνει μετά τα δικά της. Είναι μια παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε τη Δευτέρα, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real FM, o τομεάρχης

Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης όταν ρωτήθηκε για τη νέα κορύφωση στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, η οποία έχει οδηγήσει σε αλλεπάλληλα ναυάγια με δεκάδες θύματα.

Σε ό,τι αφορά το τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα γι’ αυτό το ζήτημα είπε ότι «πρέπει η χώρα μας, η Ελλάδα, αυτές τις άθλιες και απαράδεκτες συμπεριφορές να τις διεθνοποιήσει στο ανώτατο διεθνές επίπεδο. Στον ΟΗΕ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Και βεβαίως και στους οργανισμούς όπου μετέχουμε διμερώς σε συμμαχική διάσταση, όπως για παράδειγμα στο ΝΑΤΟ».

Στην ερώτηση δε του Αντώνη Δελλατόλα εάν η κυβέρνηση διεθνοποιεί επαρκώς το θέμα, ο Ζαχαριάδης σημείωσε:

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι μια θετική συμβουλή, δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης. Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι απέναντι στην ποικιλότροπη και ποικιλώνυμη τουρκική αθλιότητα και προκλητικότητα να εφεύρουμε εσωτερικούς εχθρούς. Χρειάζεται λοιπόν ακόμη πιο μεγάλη φωνή, ακόμη πιο μεγάλη ένταση.

Πρέπει ο κύριος Μητσοτάκης, στο επόμενο Συμβούλιο, όταν έρχεται εδώ ο καγκελάριος Σολτς, όταν συζητάνε μια σειρά ζητήματα, από το πού θα πάνε τα νέα άρματα μάχης, άμα θα πάνε στα νησιά – που δεν θα πάνε –, απ’ όπου αποσύρθηκαν τα άλλα ή θα πάνε στον Έβρο, να βάλει και αυτή τη διάσταση με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Το λέω με τρόπο θετικό, δεν το λέω με διάθεση αντιπολίτευσης και κριτικής».

Η αλήθεια είναι ότι, εάν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τόσο καθαρές τοποθετήσεις σε αυτό το – μεγάλο, αλλά ευαίσθητο για τον πολιτικό τους χώρο – ζήτημα, ουδείς θα μπορούσε να κάνει σημαία την «αφωνία» τους.

Διαβάστε επίσης:

Ηλικιωμένη κυρία σε Τσίπρα: «Είστε πολύ νεότερος απ’ ό,τι σας δείχνει η τηλεόραση»

Εκλογική τρικυμία σε ένα φλιτζάνι τσαγιού…

Χρυσό μετάλλιο για τον Αντώνη Σαμαρά (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα