Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή στη φυλακή»

Για τις ημέρες των Χριστουγέννων που πέρασε η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου Χάρεν, μίλησε ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή στη φυλακή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στην ιταλική Corriere Della Sera.

Η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις δωροδοκίες, ότι δεν ήταν δικά της τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, ότι ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε ποτέ τη δική της ατζέντα και τονίζει πως η σκέψη της βρίσκεται διαρκώς στο μικρό παιδί της, που αυτές τις μέρες, βρίσκεται κοντά στον πατέρα της.

«Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να αναγνωριστεί η αθωότητά της. Η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της, το οποίο είναι μόνο του και μπορεί να στηρίζεται μόνο στον ηλικιωμένο παππού του».

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να κάνει αίτηση αποφυλάκισης στις 22 Ιανουαρίου. Οι δύο δικηγόροι της, την είχαν ενημερώσει πριν απολογηθεί για τη στρατηγική και το σκεπτικό πίσω από τις κινήσεις τους, για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

«Ο Βέλγος συνάδελφός μου, Αντρέ Ριζόπουλος και εγώ, είμαστε δικηγόροι για περισσότερα από 30 χρόνια και η εμπειρία μας δείχνει ότι αν προσφεύγαμε στο εφετείο και απορρίπτονταν, τότε οι πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερη η Καϊλή στο μέλλον θα ήταν πρακτικά μηδενικές», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

«Μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της.

Οι Βέλγοι δικαστές έκριναν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής και έτσι μετά την απολογία της, την περασμένη Πέμπτη, την έστειλαν πίσω στις φυλακές.

«Αυτό που γνωρίζει είναι ότι ο Παντσέρι γνώριζε και συνεργαζόταν με τον Τζόρτζι για πολλά χρόνια. Η Καϊλή, ωστόσο, δεν είχε ποτέ λάβει γνώση του βαθμού και του είδους της μεταξύ τους συνεργασίας και θα ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εκείνη αν οι κατηγορίες εναντίον τους επιβεβαιώνονταν στο δικαστήριο», τονίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ψήφισε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή, δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί όπως και όσο μπορεί με τις βελγικές αρχές και παρακολουθεί συνεχώς τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την πολύκροτη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο Κόσοβο – Επικοινωνία Δένδια με το ελληνικό αποσπάσμα KFOR

Πόλεμος Γερμανίας – Γαλλίας, εμφύλιος στις ΗΠΑ, πρόεδρος ο Έλον Μασκ – Οι …προφητείες Μεντβέντεφ για το 2023

Τζο Μπάιντεν: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 5 προτάσεις γάμου χρειάστηκε η Τζιλ για να πει το «ναι» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα