Μίνι ταρτάκια μαρμελάδας από τη Μέση Γη, εμπνευσμένα από το μυθιστόρημα του Τόλκιν

“Όταν χιονίζει φαΐ και βρέχει ποτό”, όπως λένε τα Χόμπιτ, δεν παραλείπει κανείς να είναι παρών. Τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα του αγαπημένου μυθιστορήματος φαντασίας του Τόλκιν, λατρεύουν το φαγητό και τη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και τους αρέσει να τρώνε 7 γεύματα, πάντα με μεγάλη συντροφιά.

Η παρακάτω συνταγή είναι εμπνευσμένη από την αγάπη τους να συλλέγουν πληθώρα φρούτων από τη γη, να αποθηκεύουν σοδειές και με λίγα υλικά να ετοιμάζουν απολαυστικές και εύκολες προτάσεις γλυκών. Ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα με 5 απλά υλικά, γίνονται και νηστίσιμα και

είναι ιδανικά για τους μικρούς μας βοηθούς στην κουζίνα.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 τσιμπιά αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

110 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα των θηκών

60ml κρύο νερό

Μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

1. Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα με θήκες για ταρτάκια. (Περίπου 12 μικρές εσοχές ή 6 μεγάλες).

2. Για τη ζύμη, βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

3. Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τρίψτε το μέσα στο αλεύρι με τα ακροδάκτυλά σας, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.

4. Αρχίστε να προσθέτετε το κρύο νερό, τόσο ώστε να δέσει η ζύμη και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μπάλα.

5. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά.

6. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος ½ εκατοστού. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή άλλο κόφτη, κόψτε δίσκους από τη ζύμη ελαφρώς μεγαλύτερους από τη διάμετρο που έχουν οι θήκες της φόρμας.

7. Βάλτε ένα δίσκο ζύμης σε κάθε εσοχή της φόρμας, πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να πάρει το σχήμα και βάλτε από 1 κουταλιά μαρμελάδα της επιλογής σας. (1 κουταλάκι του γλυκού για τις μικρές και της σούπας για τις μεγάλες εσοχές).

8. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή προσαρμόστε το χρόνο ανάλογα μέχρι να ροδίσουν οι τάρτες. Αφήστε να κρυώσουν, διακοσμήστε με φρέσκα φρούτα ή καρπούς, λίγη άχνη ζάχαρη και απολαύστε!!!   

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμη σαρλότ με μήλα, χωρίς μίξερ

Καλαμάρια ψητά στη σχάρα, γεμιστά με φέτα και αρωματικά

Σπιτική πάστα ελιάς από μαύρες ελιές Καλαμών

Keywords
Τυχαία Θέματα