Μητσοτάκης από το Ληξούρι: Θα μας εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα των εκλογών

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου εξέφρασε από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη μονοεδρική αυτή περιφέρεια της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Ληξούρι σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό το οποίο βλέπω εγώ σήμερα, είναι να υπάρχει μόνο μία καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: Η ΝΔ

ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Καμία άλλη εναλλακτική δεν φαίνεται να πείθει. Εμείς έχουμε μία πρόταση, τη θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Ζητούμε να αξιολογηθούμε για το έργο και το σχέδιό μας. 

Eίμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι. Και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Κεφαλονιάς θα μας ξαναδώσουν, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που είχαμε το 2019, τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς, όπως είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και τις εννέα μονοεδρικές και ότι ο χάρτης της πατρίδας μας θα γίνει συνολικά γαλάζιος και θα μπορέσουμε να κάνουμε και ευχάριστες εκπλήξεις εκεί που δεν ήμασταν πρώτοι στις προηγούμενες εκλογές».

Τόνισε, δε, ότι «θα μας εκπλήξει ευχάριστα το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αισθάνομαι όπου πηγαίνω, τη δυναμική του κόσμου, την ανάγκη αυτή τη στιγμή να συστρατευθούν μαζί μας και πολίτες οι οποίοι δεν μας είχαν στηρίξει στο παρελθόν. Είναι πολλοί αυτοί. Όπου πηγαίνω βλέπω συμπολίτες μας που έρχονται και μου λένε “δεν είχαμε ψηφίσει ΝΔ στο παρελθόν, θα το κάνουμε τώρα για πρώτη φορά”. Και αυτό είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης και σε εμένα προσωπικά, και στην κυβέρνησή μας».

Επαναλαμβάνοντας τα διλήμματα των εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι πολύ απλά. Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής, στο δρόμο της περαιτέρω περικοπής των φόρων, της αύξησης των συντάξεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των περισσότερων επενδύσεων ή θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή υπερφορολόγησης και δανεικών, τα οποία κάποια στιγμή τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα κληθούν να τα ξεπληρώσουν. 

Αν θα συνεχίσουμε σε μία πορεία όπου η χώρα θα προστατεύει τα σύνορά της ή θα ξαναγίνουμε “ξέφραγο αμπέλι”. Αν θα είμαστε μία χώρα που η φωνή της θα μετράει στην Ευρώπη ή θα κάνουμε άλλου είδους τριτοκοσμικές αναζητήσεις, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Και, τελικά, αν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την πορεία της χώρας. Αν θέλουμε σταθερότητα, σιγουριά, να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση ή αν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες και σε πειραματισμούς».

«Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να έρθω σε καμία αντιπαράθεση με τους κομματικούς μας αντιπάλους. Όλοι κρίνονται. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε χθες το πρόγραμμά του. Θεωρώ, ότι έχει τόση αξιοπιστία, όση όλων όσα είχε τάξει στο παρελθόν. Οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι έλεγε στο παρελθόν και τι έκανε τελικά. Εμείς θέλουμε να κριθούμε αυτοτελώς γι’ αυτά τα οποία κάναμε αυτή την τετραετία και γι’ αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας και ένα συνοπτικό απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ πολύ με αυτά τα οποία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ενδιαφέρει να δώσω μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά τα οποία θα κάνουμε εμείς. Οικονομία, υγεία, καλύτερο κράτος, ψηφιοποίηση παντού, αξιολόγηση παντού. Επιμένω πολύ, ξέρετε, στην έννοια της αξιολόγησης, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απόδοση του κράτους σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ρωμανός: Άτακτη υποχώρηση και δημόσια απολογία στον Νίκο Παρασκεύοπουλο

Εκλογές: Συζήτηση της ΝΔ για τα Υπουργεία της επόμενης κυβέρνησης – Τα πρώτα ονόματα

ΠΑΣΟΚ: Τι θα κάνει με το «άρθρο 16» – Ισχυρές πιέσεις από την Νέα Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα