Μητσοτάκης από το υπουργείο Μεταφορών: 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία έως τις αρχές του 2024

Το ζήτημα της ασφάλειας των μεταφορών, με έμφαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αποτέλεσε σημαντικό μέρος της ατζέντας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει «να σταθούμε ιδιαίτερα και στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Μεγάλα έργα τα οποία έρχονται από το παρελθόν που αφορούν την ασφάλεια των τρένων μας θα ολοκληρωθούν, όπως είχαμε δεσμευθεί, εντός των επόμενων μηνών, προκειμένου να κλείσει και αυτή η πληγή η οποία τόσο πολύ μας έχει πονέσει. Και, βέβαια,

η ανάγκη να επενδύσουμε στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος, έχοντας μία αίσθηση της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας, πάντα με έμφαση στη βασική μας γραμμή: από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τα σύνορα».

Όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο πρωθυπουργός μίλησε για «άμεσες παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε στα λεωφορεία μας. Εκεί πιστεύουμε ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου θα έχουμε απτά αποτελέσματα να δείξουμε, με τα πρώτα καινούρια 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία να παραδίδονται και να δρομολογούνται σε γραμμές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση αντικαθιστώντας παλαιότερα λεωφορεία. Νομίζω ότι οι πολίτες αμέσως θα εκτιμήσουν τη διαφορά στην ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στα έργα του υπουργείου, όπως οι εναπομείναντες μεγάλοι οδικοί άξονες, «το Πάτρα-Πύργος το οποίο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, τον Ε65 ο οποίος κι αυτός αναμένεται, το νότιο τμήμα του, να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Φυσικά ο εμβληματικός Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, όπου η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου έκανε μία πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας και τώρα εναπόκειται στη νέα ηγεσία να “τρέξει”, ουσιαστικά, το έργο».

Επίσης, μίλησε για τις υποδομές στις μαζικές μεταφορές, δηλαδή, «το Μετρό της Θεσσαλονίκης το οποίο, όπως είπαμε, θα λειτουργήσει εντός του 2024 και τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιείται στη χώρα, ένα μεγάλο ανοιχτό εργοτάξιο στην Αθήνα, το οποίο όμως, όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάξει πλήρως τον χάρτη των μεταφορών στην πρωτεύουσα».

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Καμία υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Διχασμένη η κυβέρνηση για ενδεχόμενο νομοθετικό μπλόκο στον Κασιδιάρη

Φωτιές: Τα 13 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Μεταφορών, 250, 2024,mitsotakis, metaforon, 250, 2024