Μητσοτάκης: Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες – Στη Βουλή είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης (video)

«Εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα ήθελα, παρά τη δυσκολία και την όποια δυσθυμία μπορεί να υπάρχει λόγω του πραγματικά μεγάλου προβλήματος των πυρκαγιών, να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρά τον επίμονο

πληθωρισμό στα τρόφιμα, έχουμε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Έχουμε τη μικρότερη ανεργία εδώ και πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόσκληση για την κυβέρνηση.

«Ξέρουμε οτι δεν θα λείψουν τα εμπόδια αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να είμαστε συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απλοϊκές αντιπολιευτικές κορώνες για τις φωτιές»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές και επανέλαβε ότι οι χθεσινές του ανακοινώσεις στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μία άνιση μάχη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και για το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά «πέρα από απλοϊκές αντιπολιευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση».

Και πρόσθεσε: «Δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την Κλιματική κρίση. Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε και μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο» για να καταλήξει:

«Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα υπό έγκριση νομοσχέδια κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και συγκεκριμένα σε τομείς όπως η υγεία μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η δικαιοσύνη με στόχο την ταχύτερη απονομή της και οι μεταφορές μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων.

«Ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες στις νέες ταυτότητες»

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση και στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων σχολιάζοντας τα όσα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στον δημόσιο διάλογο:

«Θα μας μιλήσει αναλυτικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη νέα ταυτότητα. Για ασφαλείς συναλλαγές με έγγραφα που δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν θα μιλήσω για τα fake news που διακινούν επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μειοψηφία. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού. Ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλαιού τύπου γιατί σε λίγο δεν θα ισχύουν οπότε τζάμπα μπαίνουν στην ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα»

Διαβάστε επίσης:

Corriere della Sera για Μητσοτάκη – Μελόνι: Έχουν τους ίδιους στόχους

Δημοτικές εκλογές: Οι υποψήφιοι με την Ανοιχτή Πόλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη

Στέλιος Πέτσας: «Βλέπω μια πολιτικοποίηση του Αστεροσκοπείου που δεν μου αρέσει καθόλου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Βουλή,mitsotakis, vouli