«Μόνοι τους και όλοι μας, με δυνατό ΚΚΕ!»

Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ο προβληματισμός για τους περισσότερους είναι πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στις περιοδείες μας και τις συζητήσεις μας βλέπουμε μια αυξημένη δυσαρέσκεια για τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και ένα κύρος για το Κομμουνιστικό Κόμμα πολλαπλάσιο του εκλογικού του ποσοστού. Συναντάμε πολύ περισσότερους που καταλαβαίνουν ότι το βασικό δίλημμα είναι το σύνθημα που έγραψαν

σε πανό και πλακάτ χιλιάδες διαδηλωτές μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που έλεγε «Είτε οι ζωές μας , είτε τα κέρδη τους».

Πολλοί περισσότεροι νιώθουν δυνατοί και αισιόδοξοι από το ποτάμι του οργισμένου λαού που ξεχύθηκε στους δρόμους όλης της χώρας και σάρωσε τα πάντα για τον άδικο χαμό τόσων νέων ανθρώπων. Την ίδια δύναμη ένιωσαν και χιλιάδες καλλιτέχνες που κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο διεκδικώντας την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, τη δημιουργία Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, τη διαμόρφωση ενός συστήματος Δημόσιας Εκπαίδευσης για την εκμάθηση μουσικών οργάνων από τα πρώτα παιδικά χρόνια που να οδηγεί στο Πανεπιστήμιο.

Αντίστοιχα και στην περίοδο της πανδημίας που μείναμε χωρίς δουλειά αναπτύξαμε μαζικούς αγώνες για την εξασφάλιση της επιβίωσής μας που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Σε όλους αυτούς τους αγώνες οι κομμουνιστές, μέσα από τα σωματεία, πρωταγωνίστησαν, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση της διεκδίκησης των καλλιτεχνών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε πληθώρα επερωτήσεων, κατέθεσε τροπολογίες στηρίζοντας τα αιτήματα των σωματείων, αποκάλυψε την κυβερνητική αδιαφορία, πίεσε την κυβέρνηση.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν σοβαρά υπόψη αυτή τους την πείρα και την αρνητική και τη θετική. Να μη δώσουν την εξουσιοδότηση να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και χτυπά τις ζωές των πολλών. Να πάρουν την απόφαση να στηρίξουν το ΚΚΕ ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Γιατί χωρίς το ΚΚΕ δε θα είχαμε οργανωμένο εργατικό κίνημα σε ταξική κατεύθυνση. Γιατί το περιεχόμενο διεκδίκησής μας θα εγκλωβιζόταν στο εφικτό ενός βάρβαρου συστήματος που σαπίζει. Γιατί το ΚΚΕ λέει πάντα την αλήθεια και παλεύει σε όλες τις συνθήκες για το δίκιο των πολλών.

Γιατί παλεύει για μια Τέχνη που απελευθερώνει, που είναι ωφέλιμη και μιλά για τους πολλούς. Μια Τέχνη που ξεπερνά τον παρηγορητικό της ρόλο, αποκαλύπτει, δείχνει το δρόμο της εξανθρώπισης του ανθρώπου.

Γιατί μέσα στα σκοτεινά χρόνια που ζούμε υπάρχει το φως μιας καλύτερης, πιο δίκαιας κοινωνίας και πρέπει να μείνει αναμμένο και να δυναμώσει. Γιατί όλα τα δοκιμάσαμε και τώρα έχουμε την πείρα να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις από τα πάνω.

Γιατί όλοι αυτοί, μικροί και μεγάλοι που σήμερα αντιπαρατίθενται και μας υπόσχονται, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι και θα παζαρεύουν την κυβερνητική εξουσία, που θα συνεχίσει εντατικότερα την επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας

Και επειδή, όπως λέει το σύνθημα της ΚΝΕ, «αυτοί είναι», εμείς ΚΚΕ!

Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Διαβάστε επίσης:

Η τουρκική στρατηγική δεν θα μεταβληθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών

Δέσμευση τώρα για μείωση έμμεσων φόρων

Για το ΕΣΥ που μας αξίζει

Keywords
Τυχαία Θέματα