Μόσχα: Η Κίνα έχει δικαίωμα να παίρνει μέτρα για να προστατέψει την «κυριαρχία» της

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της», χαρακτηρίζοντας «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο

Εξωτερικών.

Η Μόσχα υποστήριξε το Πεκίνο νωρίτερα σήμερα σε σχέση με την επίσκεψη αυτή, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι το ταξίδι αυτό θα θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Μαρία Ζαχάροβα σε μια επιθετική τοποθέτηση δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «αποσταθεροποιούν τον κόσμο» προκαλώντας εντάσεις γύρω από την Ταϊβάν.

«Η Ουάσιγκτον αποσταθεροποιεί τον κόσμο. Ούτε μια σύγκρουση δεν διευθετήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πολλές προκλήθηκαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μέσω Telegram.

Πριν την άφιξη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, κινέζοι σχολιαστές καλούσαν τον στρατό να καταρρίψει το αεροπλάνο της προέδρου της Αμερικανικής  Βουλής των Αντιπροσώπων, εάν εκείνη το αποτολμούσε.

Η επίσκεψη κινδυνεύει να σημαδέψει βαθιά τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Άλλωστε συνοδεύτηκε από μια έντονη συζήτηση εντός της αμερικανικής κυβέρνησης. Ακόμη και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει διαφωνήσει καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια διπλωματική και στρατιωτική κλιμάκωση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Αλίνα Καμπάεβα: Στη λίστα των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τα άδυτα του σύμπαντος έδωσε στη δημοσιότητα η NASA

Ποδόσφαιρο: Ποιοι είναι οι παίκτες που δέχθηκαν τα περισσότερα υβριστικά tweets

Keywords
Τυχαία Θέματα