Ναυάγιο στην Πύλο: «Λύγισε» γιατρός στην Καλαμάτα- Ψάχνουν μέσω του κινητού του τους ανθρώπους τους

Με τις έρευνες για τη διάσωση αγνοουμένων από το ναυάγιο έξω από την Πύλο να συνεχίζονται, προκαλεί τρόμο ο αριθμός των μέχρι στιγμής θυμάτων.

78 άνθρωποι μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ οι διασωθέντες παραμένουν στους 104.

Περιγράφοντας αυτά που αντίκρισε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, «λύγισε» μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως περιέγραψε, έδωσε το κινητό του σε έναν διασωθέντα για να μιλήσει με συγγενείς του στην Αίγυπτο

και στη συνέχεις ο αριθμός του προφανώς έγινε γνωστός, με αποτέλεσμα να τον καλούν διαρκώς άγνωστοι που έψαχναν πληροφορίες για τους δικούς τους.

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με έναν από τους διασωθέντες – ασθενείς, στα αμπάρια του πλοίου ήταν περίπου 100 παιδιά…

Όπως ανέφερε ο κ. Μάκαρης, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται μέχρι στιγμής 30 άτομα, κάποιοι με πνευμονίες, κάποιοι με συνολική κατάπτωση, προβλήματα που χαρακτήρισε ως αναμενόμενα σε σχέση με αυτά που τράβηξαν.

Τόνισε ακόμη ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ζητούν εναγωνίως να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους.

Όπως σημείωσε ακόμη, έρχονται στο κινητό του συγκλονιστικά μηνύματα από ανθρώπους που ψάχνουν συγγενείς τους, ακόμη κι από τη Συρία και το Πακιστάν.

Τόνισε δε ότι χρειάζεται επειγόντως να σταλούν διερμηνείς που γνωρίζουν αραβικά ώστε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Εντονότερη η επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Γιάννης Μαρκόπουλος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του (Photos)

Ίλιον: Ένοχοι 8 ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου – Ποιες ποινές επιβλήθηκαν

Keywords
Τυχαία Θέματα