ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης και με υποψηφιότητα… Μπελέρη

Την στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταγράφει σοβαρές δημοσκοπικές απώλειες και ενώ οι πολίτες δεν κρύβουν την αγωνία τους για τα θέματα της καθημερινότητας, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα μέσα από το επετειακό συνέδριο της ΝΔ που ξεκινάει σήμερα. 

Βασικά στόχος των κυβερνητικών στελεχών είναι να καταφέρουν να συσπειρώσουν την βάση της ΝΔ, ενώ

παράλληλα επιθυμούν να στείλουν και ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, οτι εκτός από την κεντροδεξιά υπάρχει και η λαϊκή δεξιά, την οποία σέβονται και υπολογίζουν. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει με την σημερινή ομιλία του ένα πανηγυρικό χαρακτήρα στην όλη διαδικασία δεδομένου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν αποκλείεται να βρεθεί μπροστά σε μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη. 

Να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 33% των προηγούμενων Ευρωεκλογών και παράλληλα τα μικρότερα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ να προσεγγίσουν το 20%! 

Το σενάριο αυτό έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ευρέως, καθώς οι ειδικοί αναλυτές βλέπουν μία καθίζηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος το τελευταίο διάστημα.  

Οι ανθρώποι αυτοί διαμηνύουν μάλιστα στα κυβερνητικά στελέχη ότι παρά την όποια υπεροχή έχει η ΝΔ έναντι των άλλων κομμάτων, αυτό που μετράει την συγκεκριμένη στιγμή είναι η πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.  

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός μήπως η κακή κυβερνητική εικόνα συμπαρασύρει και την δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης. 

Και αυτό γιατί το επόμενο διάστημα και μέχρι τις ευρωεκλογές δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει το κλίμα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, το θέμα των Τεμπών και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις η εμπιστοσύνη  των πολιτών απέναντι στους θεσμούς αλλά και στην Αστυνομία υποχωρεί σημαντικά.  Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης καταγράφεται απέναντι στην Δικαιοσύνη, ενώ ακολουθούν η ΕΛΑΣ και οι θεσμοί.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μετρά τις διαρροές της προς τα δεξιότερα, καθώς το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο έχει  κλονίσει το δεξιό κοινό. 

Στην αποσυσπείρωση του δεξιού ακροατηρίου βοηθούν και οι παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος κατ επανάληψη έχει αναφερθεί τόσο στα εθνικά θέματα, αφήνοντας υπονοούμενα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσο και στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. 

Ακόμα και η σιωπή που έχει επιλέξει να κρατήσει στην συνεδριακή διαδικασία ο πρώην πρωθυπουργός έχει την σημασία της, σε μία στιγμή που το δεξιό ακροατήριο εμφανίζεται ενοχλημένο από την κεντροδεξιά στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο  πρωθυπουργός, πάντως, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση θα επιχειρήσει να περάσει στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ το δίλημμα της πολιτικής αστάθειας και της ανακοπής της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας.

Παράλληλα, έβαλε στο τραπέζι για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και το όνομα του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη , ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση  από την Αλβανική δικαιοσύνη. 

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις με την οικογένεια του φέρεται να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και ο ίδιος να είναι απόλυτα θετικός.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την τελευταία μέρα του συνεδρίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. 

Όπως επισημαίνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει υψηλό συμβολισμό, καθώς η πιθανή εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταστήσει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου ευρωπαϊκό θέμα, το οποίο θα μπορεί να καθορίσει τις Ευρω- αλβανικές σχέσεις σε σημαντικό βαθμό.

Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι εάν η Αλβανική κυβέρνηση συνεχίσει να τον κρατά παράνομα φυλακισμένο, τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό θέμα με τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. 

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποίηση της ΚΝΕ για τη νέα γυναικοκτονία: «Ήταν μία από μας, δεν έψαχνε ταξί, του κράτους η ευθύνη δολοφονική»

Παραδικαστικό: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η πρωταγωνίστρια του κυκλώματος Αντωνία Ηλία μετά από σχεδόν 20 χρόνια

ΜέΡΑ25-ΛΑΕ: Παρουσίασαν το κοινό ευρωψηφοδέλτιο – «Εκπροσωπούμε τον κατακερματισμένο κόσμο του Όχι», λέει ο Βαρουφάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα