Νέα Δημοκρατία: Πάνω από 5 οι υποψήφιοι «ΠΑΣΟΚοι» στις ευρωεκλογές – Όλα τα ονόματα

Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές καθώς πέρα από ανταγωνιστικό θα έχει και έντονο «πράσινο» χρώμα.

Όταν λέμε «πράσινο» δεν εννοούμε αυτό της οικολογίας αλλά του ΠΑΣΟΚ. Και εξηγούμαστε: Σύμφωνα με τον νόμο κάθε κόμμα που θα κατέβει στις εκλογές θα πρέπει να έχει 42 υποψήφιους και το 40% να είναι γυναίκες λόγω ποσόστωσης. Αυτά λίγο – πολύ είναι γνωστά.

Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό ή

τουλάχιστον δεν έχει κυκλοφορήσει έντονα είναι ότι πάνω από πέντε υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας θα προέρχονται από τον «Κεντρώο» χώρο και θα το ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί από πρόσωπα που έχουν παρελθόν… ΠΑΣΟΚικό. 

Πάμε στο δια ταύτα για το ποιοι είναι αυτοί οι υποψήφιοι:

Έφη Χριστοφιλοπούλου: Η πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ναπολέων Μαραβέγιας: Ο καθηγητής ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά οι πληροφορίες μας τον θέλουν υποψήφιο. Πρόσωπο που δεν έχει κρύψει ότι ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε άλλωστε και σύμβουλος σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σπύρος Καρανικόλας: Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί αλλά και αυτό θεωρείται κλειδωμένο. Ο  ίδιος δεν έχει αφήσει πίτα για πίτα στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάποιες μάλιστα απ’ αυτές πήγε μαζί με τον συνυποψήφιο του, δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αλλά και υποψήφιος βουλευτής. Είχε περάσει και από το κόμμα της Λούκας Κατσέλη αλλά και από το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου.

Δημήτρης Τσιόδρας: Με παρελθόν που φτάνει στην Ανανεωτική Αριστερά, πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και «το Ποτάμι», ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες. Ο ίδιος δούλεψε και για τη δημιουργία του «Κινήματος Αλλαγής» πριν αποχωρήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης με το κόμμα του. 6 χρόνια πριν έλεγε για την αποχώρηση «του Ποταμιού» από το Κίνημα Αλλαγής: «ο πραγματικός λόγος του τέλους της συνεργασίας του Ποταμιού με το Κίνημα Αλλαγής ήταν ότι αντί για ένα νέο κόμμα με πολλούς συνιδρυτές που ξεκινήσαμε να φτιάξουμε, το Κίνημα Αλλαγής μετατρεπόταν σε αυτό που δεν θέλαμε: σε ένα ΠΑΣΟΚ plus». 

Πύρρος Δήμας: Τεράστια προσωπικότητα η οποία αγγίζει όλους τους Έλληνες. Ο Πύρρος, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του την χώρα μας ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη του σταυρού για ένα ακόμα «ευρωπαϊκό ταξίδι». Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, τα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και επί ηγεσίας Βαγγέλη Βενιζέλου.

Βούλα Πατουλίδου: Η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα. Σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης του Απόστολου Τζιτζικώστα. Λίγοι μπορεί να το θυμούνται αλλά η κ. Πατουλίδου ήταν υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης το 2006 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο μετά είχε παραιτηθεί από το νομαρχιακό συμβούλιο της πόλης γιατί όπως είχε αναφέρει σε επιστολή της στον τότε αρχηγό Γιώργο Παπανδρέου δεν «συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας». 

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην «γκρίνια» που υπάρχει στην βάση της Νέας Δημοκρατίας για το άνοιγμα στους πρώην «ΠΑΣΟΚους». Η αλήθεια είναι ότι με τα παραπάνω ονόματα ένας – ακόμη – ταμπλάς θα τους έρθει.

Υ.Γ: Η σειρά των προσώπων είναι τυχαία…

Διαβάστε επίσης:

Αυγέρη: Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και την κοροϊδία της κυβέρνησης

Αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Για απόπειρα συγκάλυψης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία η αντιπολίτευση

Στέφανος Κασσελάκης: «Όταν επιμένεις, το πετυχαίνεις» – Εγκαταστάθηκαν τα κλιματιστικά που δώρισε στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Keywords
Τυχαία Θέματα