Νέα Φιλαδέλφεια: Τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων δίνουν οι Κροάτες – Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων χούλιγκαν που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση που κατέληξε στον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή  άρχισαν να κυκλοφορούν στα ΜΜΕ της Κροατίας.

Ένα από αυτά αφορά τον Τόμισλαβ Τέρζιτς, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλη εταιρία του Ζάγκρεμπ αλλά είναι και εκ των ηγετικών στελεχών των Bad Blue Boys (σύμφωνα με κάποιους πρόκειται για τον πρόεδρο του συνδέσμου).

Ο Τέρζιτς το 2019 ηταν ανάμεσα στους

συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Ζάγκρεμπ στο περιθώριο του αγώνα Λοκομοτίβα – Χάιντουκ όταν οι BBB είχαν στήσει καρτέρι και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Χάιντουκ.

Το δεύτερο όνομα που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό του 25χρονου Ιβάν Λούλιτς, ο οποίος εργάζεται ως προπονητής σε σχολή καράτε.

«Ναι είναι αλήθεια ότι συνελήφθη. Έχω μείνει έκπληκτος γιατί παρόλο το πάθος του για την Ντινάμο δεν πίστευα ότι μπορούσε να είναι μπλεγμένος σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της σχολής αποκαλύπτοντας πως η οικογένεια του έχει προσλάβει Κροάτη δικηγόρο ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για τον εκπροσωπήσει.

Στους συλληφθέντες βρίσκεται επίσης και ο Ντράγκαν Κ. ο οποίος είναι Κροατικής καταγωγής, αλλά Αυστριακός πολίτης και είναι γνωστός ως ένας εκ των αρχηγών της κερκίδας της Ραπίντ Βιέννης (επίσης αδελφοποιημένοι με τον ΠΑΟ).


«Αιχμές» για την αστυνομία – «Κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν στην Ιταλία»

Πέρα από τη θεωρία περί για «ραντεβού» των οπαδών ΑΕΚ και Ντινάμο (το οποίο αναφέρεται και στο έγγραφο της ΥΑΒΑΧ, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα) στα κροατικά ΜΜΕ υπάρχει και μία ακόμη αποκάλυψη.

«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι διοργανωτές του ταξιδιού, οι επικεφαλής των BBB κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα για την Ιταλία ακτοπλοϊκώς, προλαβαίνοντας τους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας που άργησε και σ’ αυτό το κομμάτι».

Και οι αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ (αλλά και την ελληνική πλευρά γενικότερα) συνεχίζονται καθώς αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί για κανέναν από τους συλληφθέντες το οποιοδήποτε στοιχείο (ποινικό μητρώο, κλπ).

Όλο και πιο κοντά στον δολοφόνο

Την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από το πρόσωπο που φέρεται να κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ύστερα από τη συντεταγμένη επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενώ οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τηρούν σιγή ιχθύος και δεν δείχνουν καμία διάθεση συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές, και οι Bad Blue Boys σε νέα ανάρτησή τους ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν στοιχεία «ότι τα μέλη μας φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη», «ούτε μπορεί να υπάρξουν, όπως θα δείξει σύντομα ο χρόνος», οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν «απομονώσει» περίπου μία ντουζίνα υπόπτους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και Έλληνας συλληφθείς οπαδός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες στα επεισόδια δεν αποκλείεται να είναι και ο δράστης της δολοφονίας, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμη στον κύριο υπαίτιο της επίθεσης στον Μιχάλη Κατσουρή.

Ένα στοιχείο που δείχνει, πάντως, ως ολοένα και πιο πιθανό το ενδεχόμενο να είναι Έλληνας ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου, είναι το γεγονός ότι στις έρευνες, πλέον, μετέχουν και τέσσερις αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι πολύπειροι αξιωματικοί περνούν από «κόσκινο» όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από καταθέσεις, μαρτυρίες, κάμερες ασφαλείας και DNA, έτσι ώστε να φτάσουν με απόλυτη σιγουριά στον δολοφόνο του 29χρονου από την Ελευσίνα.

13 άτομα στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ βρίσκονται 13 άτομα, ανάμεσα στους 105 κατηγορουμένους, ως ύποπτα για την δολοφονική επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Πρόκειται για 9 Κροάτες, ένα άτομο από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και ο αναδιπλούμενος σουγιάς και 3 Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα και μοναδικό τραύμα στο χέρι του 29χρονου ήταν η αιτία θανάτου του σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Το πλήγμα που κατάφεραν οι χούλιγκαν ίσως προκλήθηκε και από μαχαίρι τύπου κάραμπιτ.

To τραύμα δείχνει πως πιθανότατα ο Μιχάλης δέχθηκε το χτύπημα τη στιγμή που πήγε να αμυνθεί, ενώ έχασε μέσα σε 10 λέπτα όλο του το αίμα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχερή Παρασκευή για αρκετές περιοχές της χώρας (Video)

Nέα Φιλαδέλφεια: Γνώριμοι των αρχών οι δύο Έλληνες συλληφθέντες

Πότε έρχεται η «μπλε Σελήνη» – Η δεύτερη πανσέληνος μέσα στον Αύγουστο

Keywords
Τυχαία Θέματα