Νέα Υόρκη: Ζητείται «Τσάρος των Τρωκτικών» – Η αγγελία του δημάρχου για να «εξολοθρεύσει» τα μιλιούνια ποντικών

Στο τέλος του περασμένου μήνα ο Δήμος της Νέας Υόρκης δημοσίευσε μία αγγελία για μια απαιτητική δουλειά: «διευθυντής  εξάλειψης τρωκτικών»- ένας τίτλος που γρήγορα καθιερώθηκε ως «Τσάρος των Τρωκτικών».

Ο ενδιαφερόμενος θα εργαστεί υπό τον δήμαρχο, Έρικ Άνταμς και την αντιδήμαρχο Μίρα Τζόζι.

Η αγγελία αναφέρεται στον αυξανόμενο πληθυσμό τρωκτικών στην αμερικανική μητρόπολη και αυτός που θα πάρει τη δουλειά πρέπει  «να είναι αιμοδιψής», να συμμερίζεται την απέχθεια του δημάρχου για τα τρωκτικά και «να έχει

αντοχή». Ο νέος «Τσάρος των Τρωκτικών» πρέπει «να έχει επιθετική προσέγγιση, πονηρό χιούμορ και αύρα κακίας», σύμφωνα με την αγγελία του Δήμου της Νέας Υόρκης.

New York City is looking for a leader in its war on rats.

The new job will pay up to $170,000 a year https://t.co/NHKEf5GFaN

Bloomberg CityLab (@CityLab) December 4, 2022

«Έχετε αυτά που χρειάζονται για να επιτύχετε το αδύνατο;  Να είστε βίαιος με τα παράσιτα; Έχετε υπόβαθρο αστικού σχεδιασμού, διαχείρισης προγραμμάτων και διακυβέρνησης;», σημειώνεται στην αγγελία. «Και το πιο σημαντικό; Το κίνητρο, την αποφασιστικότητα και το ένστικτο του δολοφόνου που χρειάζεται για να πολεμήσεις τον πραγματικό εχθρό- τον αμείλικτο πληθυσμό τρωκτικών στην πόλη της Νέας Υόρκης;»

Ο πληθυσμός των τρωκτικών στην πόλη γίνεται εμμονή για τον δήμαρχο, ο οποίος σε λίγες μέρες κλείνει ένα χρόνο στο τιμόνι της μεγαλούπολης. Πριν από δύο μήνες παρουσίασε ένα σχέδιο με τρεις πυλώνες για να γίνει η Νέα Υόρκη «βιώσιμη πόλη»: «Καταπολέμηση του εγκλήματος, καταπολέμηση της ανισότητας και εξόντωση των τρωκτικών».

There’s NOTHING I hate more than rats.

If you have the drive, determination, and killer instinct needed to fight New York City’s relentless rat population — then your dream job awaits.

Read more: https://t.co/ybNxcJeJP7

— Mayor Eric Adams (@NYCMayor) December 1, 2022

Είναι τόσο μεγάλη η εμμονή του που σε διάφορες συνεντεύξεις από τα μέσα Οκτωβρίου αναφέρθηκε στο θέμα 80 φορές, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις όπως «ζώνες εξουδετέρωσης τρωκτικών». Το πρόβλημα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο στη Νέα Υόρκη, όπου φέτος υπολογίζεται ότι τα παράπονα στις αρχές για την εμφάνιση τρωκτικών αυξήθηκαν κατά 49%.

Όμως δεν θα είναι ο δήμαρχος αυτός που θα μπορέσει να διακηρύξει τη νίκη επί των τρωκτικών της Νέας Υόρκης, αλλά η αρμόδια αντιδήμαρχος, ΜίραΤζόσι, στην οποία θα αναφέρεται ο «Τσάρος των Τρωκτικών».

«Στη Νέα Υόρκη, όπως και σε πολλές μεγαλουπόλεις στη χώρα, που εξέρχονται από την περίοδο της πανδημίας, ο αριθμός των παραπόνων για τα τρωκτικά έχει εκτοξευθεί», δήλωσε η Τζόσι, προσθέτοντας ότι «στη διάρκεια της covid, όταν οι άνθρωποι δεν κατείχαν δημόσιους χώρους, τα τρωκτικά βγήκαν και άρχισαν να καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερους ανοιχτούς χώρους στην πόλη».

Nobody:
Mayor Eric Adams: The rats may be listeninghttps://t.co/8KTT1egyCw pic.twitter.com/NFLOFjksJk

— Gothamist (@Gothamist) December 15, 2022

Η Νέα Υόρκη  είχε πάντα προβλήματα με τα τρωκτικά. Το 1949 μία έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε κάθε 36 ανθρώπους αντιστοιχούσε ένα τρωκτικό στην πόλη. Αλλά μια δεκαετία αργότερα η αντιστοιχία έγινε ένας προς ένα- ένας άνθρωπος προς ένα τρωκτικό για να πέσει αργότερα σε αντιστοιχία τέσσερις άνθρωποι έναντι ενός τρωκτικού.

Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει με σιγουριά πόσα τρωκτικά ζουν στην πόλη. «Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι (ο αριθμός των τρωκτικών) έχει αυξηθεί», δήλωσε η αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης, η οποία σκοπεύει να τοποθετήσει αισθητήρες σε διάφορους χώρους για να καταγράφεται η εμφάνιση τρωκτικών.

Για να μειωθεί ο αριθμός των τρωκτικών πρέπει να γίνουν παράλληλα αλλαγές και στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, κάτι δύσκολο, αφού δεν συνεργάζονται οι κάτοικοι της μεγαλούπολης. Κι αυτό γιατί η έλλειψη χώρων στάθμευσης υποχρεώνει πολλούς οδηγούς να σταθμεύουν σε σημεία όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, με συνέπεια να μην γίνεται σωστός καθαρισμός.

The rats don’t run this city — we do.

And YOU can help us run rats right out of this town as our Rat Czar. If you’ve got a killer instinct apply today: https://t.co/omTB3PLRhH pic.twitter.com/2EtHPcWKv7

NYC Mayor's Office (@NYCMayorsOffice) December 1, 2022

Η πόλη παράγει 375 τόνους περισσότερα σκουπίδια καθημερινά σε σύγκριση με την παραγωγή πριν από πέντε χρόνια, ενώ παράλληλα μειώθηκε το ποσοστό των απορριμμάτων που πηγαίνουν για ανακύκλωση.

Γι αυτό η πρόσληψη ενός «Τσάρου των Τρωκτικών» είναι απόλυτη ανάγκη και η θέση καλοπληρώνεται: ο «Τσάρος» θα έχει αποδοχές 120.000-170.000 δολάρια ετησίως.

Κάποιοι όμως προσεγγίζουν το θέμα με σκεπτικισμό: Το πρόβλημα, λένε, δεν είναι η εξόντωση των τρωκτικών, αλλά η συμπεριφορά των ανθρώπων και οι σοβαρές ελλείψεις και πρακτικές σε θέματα υγιεινής.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ζαχάροβα στην Ελλάδα: «Μην παραδώσετε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία»

Qatargate: Ο Παντσέρι έδινε λεφτά σε φακέλους με τον Άγιο Βασίλη – «Μοιάζουμε με τη συμμορία των 11»

Twitter: Την «πάτησε» ο Έλον Μασκ… έπαιξε και έχασε την ψήφο του κοινού – Του ζητούν να εγκαταλείψει το «τιμόνι»

Keywords
Τυχαία Θέματα