Νέος συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Πλήγμα σε κυπριακών συμφερόντων πλοίο – Αγνοούμενοι και τραυματίες μέλη του πληρώματος

Ένταση ξανά στην Ερυθρά Θάλασσα, από νέα επίθεση σε εμπορικό πλοίο νότια της Υεμένης, το οποίο υπέστη ζημιές και το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πλοίο αμερικανικής πλοιοκτησίας με κυπριακή διαχειρίστρια εταιρεία, με σημαία Μπαρμπέιντος.

UKMTO WARNING INCIDENT 046
UPDATE 002

ATTACK

Warnings – 2024 (https://t.co/5An1YH0JyE)#MaritimeSecurity

#MarSec pic.twitter.com/kh23hdCliM

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) March 6, 2024

Την ίδια ώρα η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey  ανέφερε ότι ένα πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος επλήγη από φορέα που παρουσιάστηκε ως το “Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης” και διατάχθηκε να αλλάξει ρότα.

«Η Ambrey παρατήρησε ένα στρατιωτικό πλοίο του ινδικού ΠΝ να πλέει σε κοντινή απόσταση από την τελευταία γνωστή θέση του εν λόγω πλοίου (…) Περαιτέρω αναφορές δηλώνουν πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη», ανέφερε, προσθέτοντας πως μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωσίβιες λέμβους.

A U.S. Navy destroyer shot down drones and a missile launched by Yemen's Houthi rebels toward the vessel in the Red Sea, officials said, as the Indian navy released images of it fighting a fire aboard a container ship earlier targeted by the Houthis. https://t.co/LMXDk6599J

— WJZ | CBS Baltimore (@wjz) March 6, 2024

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στη νότια Υεμένη, ανέφερε.

Σύμφωνα με αμυντικό αξιωματούχο των ΗΠΑ, καπνός θεάθηκε να βγαίνει από ένα πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπαρμπέιντος, το True Confidence, ανοικτά των νότιων ακτών της Υεμένης κοντά στο Άντεν.

BREAKING: HOUTHIS STRIKES CARGO SHIP – FORCES CREW TO ABANDON SHIP

Cargo ship "True Confidence" has apparently been abandoned after a Houthi attack in the Red Sea.

3 sailors from the ship are missing off Yemen, and 4 others were injured by burns.

True Confidence reportedly… https://t.co/fuNz1HeyBl pic.twitter.com/pCTOp4ZMdt

Mario Nawfal (@MarioNawfal) March 6, 2024

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος θεάθηκε επίσης στη θάλασσα κοντά στο πλοίο, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ναυτιλιακή πηγή δήλωσε πως τρία μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου αγνοούνται και άλλα τέσσερα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

BREAKING:

3 sailors missing after a Houthi anti-ship missile struck the U.S.-owned bulk carrier “True Confidence” near Yemen.

4 sailors are seriously wounded (burn wounds)

The crew has abandoned the ship which is at high risk of sinking

Time to do something about the Houthis pic.twitter.com/BsfB7ceKEF

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 6, 2024

The M/V True Confidence, a Barbados-Flagged and U.S-Owned Cargo Ship that was Transiting West through the Gulf of Aden was Struck earlier by at least 1 Houthi Anti-Ship Ballistic Missile; the Ship is reported to have suffered Serious Damage as well as several Casualties and is… pic.twitter.com/7XpDDqvy8n

— OSINTdefender (@sentdefender) March 6, 2024

Η πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, πρόσθεσε πως το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο. Λένε πως ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ,μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Η ακροδεξιά ατζέντα του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό – Τα σχέδια Βέμπερ για απελάσεις σε χώρες εκτός ΕΕ και η υποψηφιότητα Φον Ντερ Λάιεν

Ένταση Γαλλίας – Γερμανίας μετά τα σχόλια Μακρόν περί «δειλών»

Οδησσός: Ουκρανός δημοσιογράφος περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα