Νετανιάχου: Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκεχειρίας στη Γάζα – «Εκτός πραγματικότητας όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουμε»

«Συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι το τέλος. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς» δήλωσε πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκαθαρίζοντας ότι ότι απορρίπτει κάθε σενάριο που βάζει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα. Πήγε και ένα βήμα παρακάτω τη σκέψη του μάλιστα χαρακτηρίζοντας μάλιστα όσους το διακινούν «εκτός πραγματικότητας».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι το τέλος. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς, μέχρι τη νίκη… μέχρι να εκπληρωθούν

όλοι οι στόχοι που θέσαμε: να καταστρέψουμε τη Χαμάς, να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας και να απομακρύνουμε την απειλή από τη Γάζα.

«Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουμε είναι εκτός πραγματικότητας. Ρίχνουμε φωτιά στη Χαμάς, φωτιά στην κόλαση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. για να συνεχίσει: «Όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι αντιμέτωποι με τον θάνατο. Έχουν μόνο δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

Απελπιστική η κατάσταση στη Ράφα – Πάνω από 12.000 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

Την ίδια ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει αυτές τις δηλώσεις, η μεγάλη πλειονότητα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Στο νότιο άκρο της περιοχής, η Ράφα, στα κλειστά για τους κατοίκους σύνορα με την Αίγυπτο, έχει μετατραπεί σε γιγαντιαίο καταυλισμό εκτοπισμένων, με προχειροφτιαγμένες σκηνές.

«Η πληθυσμιακή πυκνότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά πλέον τους 12.000 ανθρώπους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, τετραπλάσια αύξηση [σε σχέση με την περίοδο] πριν από την κλιμάκωση», ανέφερε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Χωρίς νερό, τροφή και…τουαλέτες χιλιάδες άνθρωποι

«Χιλιάδες άνθρωποι στοιχίζονται μπροστά σε κέντρα διανομής βοήθειας, αναζητώντας τροφή, νερό, στέγη και προστασία, ενώ δεν υπάρχουν αποχωρητήρια και επαρκείς εγκαταστάσεις νερού και αποχέτευσης σε άτυπες εγκαταστάσεις εκτοπισμένων και σε αυτοσχέδια καταφύγια», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη γυναικοκτονία στην Ινδία: Έσφαξε την γυναίκα του γιατί άργησε να σερβίρει το τσάι

DW: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της ΕΕ για τη Μετανάστευση

Κυβερνητική κρίση στη Γαλλία με αφορμή την σύμπραξη Μακρόν και Λε Πεν για το μεταναστευτικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Αποκλείει, Γάζα – Εκτός,netaniachou, apokleiei, gaza – ektos