Νετανιάχου: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε»

Την αναγκαιότητα της συνέχισης του πολέμου επανέλαβε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Το συμβούλιο συνεδρίασε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα απαριθμώντας 14 νεκρούς στρατιώτες μέσα σε ένα 24ωρο.

«Είναι ένα δύσκολο πρωινό μετά από μια δύσκολη μέρα», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Αυτός ο πόλεμος απαιτεί βαρύ τίμημα από εμάς, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας

αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο με τον αμερικανό πρόεδρο και διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Τζο Μπάιντεν τον πίεσε για να μην πραγματοποιήσει προληπτικό χτύπημα στη Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφερόμενος στο ψήφισμα που εγκρίθηκε και αφορούσε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Ισραήλ σκόπευε να πραγματοποιήσει χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τέσσερις ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος έπεισε και απέτρεψε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου από μια τέτοια κίνηση.

Διαβάστε επίσης:

Το εορταστικό μήνυμα της Μελόνι στους Ιταλούς: «Χριστούγεννα περηφάνιας και γαλήνης»

Χριστούγεννα 2023: Βόλτα στις στολισμένες πόλεις του κόσμου (Photos)

Αγκόλα: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον ΟΠΕΚ – Μειώνεται η παραγωγή κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα