Νευροχειρουργός του ΕΣΥ βγάζει στον αέρα τη μισθοδοσία του και προκαλεί σάλο στο Χ – Αυτές είναι οι αμοιβές των γιατρών

Σε μία εξόχως ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και έχει έντονη συνδικαλιστική δράση.

Με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε από τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως ότι σημασία για τους γιατρούς στο δημόσιο δεν έχει το ύψος του μισθού, αλλά το γεγονός ότι κερδίζουν εμπειρία, ο κ. Παπανικολάου απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πάυλο Μαρινάκη, δημοσιοποιώντας στο twitter

(πλέον, Χ), το μηχανογραφικό της μισθοδοσίας του!

«Το μηχανογραφικό μισθοδοσίας μου (27 έτη ειδικευμένος, 7 στον ιδιωτικό τομέα + 20 στο ΕΣΥ, βαθμός διευθυντή, επίδομα διατριβής). Κάποιος/α να ταγκάρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (επειδή με έχει μπλοκ από χρόνια) και να του πει εκ μέρους μου πως είναι πιο ψεύτης κι από τον Πινόκιο» έγραψε ο κ. Παπανικολάου.

Ο κ. Μαρινάκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «ένας συντονιστής διευθυντής κλάδου ΕΣΥ εκτός ΜΕΘ που ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος, με δύο παιδιά, έπαιρνε με το προηγούμενο μισθολόγιο 2.954 ευρώ, σήμερα λαμβάνει 3.228 ευρώ και από 1/1/2024 3.387 ευρώ, ήτοι αύξηση 15% και με εφημερίες οι αποδοχές του θα φθάσουν 4.355 ευρώ. Ομοίως, ένας επιμελητής Α’ ΕΣΥ με ένα παιδί έπαιρνε 2.359 ευρώ, σήμερα 2.983 ευρώ και από 1/1/2024 θα παίρνει 3.073, συνολική αύξηση 30%.».

Τα σχόλια που πυροδότησε η ανάρτηση του κ. Παπανικολάου ήταν και πολλά και με έντονο το στοιχείο της αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό επανήλθε με νεότερη ανάρτηση, δημοσιοποιώντας και το μηχανογραφικό με τις αμοιβές για τις εφημερίες, εξηγώντας πώς προκύπτουν οι σχετικά χαμηλοί και μάλλον απογοητευτικοί μισθοί, που αναγκάζουν χιλιάδες γιατρούς να φεύγουν για το εξωτερικό.

Το μηχανογραφικό μισθοδοσίας μου (27 έτη ειδικευμένος, 7 στον ιδιωτικό τομέα + 20 στο ΕΣΥ, βαθμός διευθυντή, επίδομα διατριβής). Κάποιος/α να ταγκάρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (επειδή με έχει μπλοκ από χρόνια) και να του πει εκ μέρους μου πως είναι πιο ψεύτης κι από τον Πινόκιο. pic.twitter.com/MNzeCropzU

— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) December 15, 2023

1. Κολοκύθια ξέρεις από "μισθοδοσία νοσοκομείων", 585 € για 3 ενεργείς εφημερίες+ 3 ετοιμότητας (βαθμ. διευθυντή, Α' ζώνη)
2. Την περασμένη Κυριακή που ήμουν ετοιμότητα πήγα στο νοσοκομείο 7.30 πμ κι έφυγα από κει 4μμ
Έχεις μπερδέψει τα νοσοκομεία με την βΟλή και με τα υπουργεία https://t.co/N5NWfILQwy pic.twitter.com/joesWo9DP2

— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) December 15, 2023

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Ξεκινούν εκ νέου από σήμερα τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Υποχώρησε οδόστρωμα λόγω κακοκαιρίας και «κατάπιε» ταξί (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα