Νόμπελ Οικονομίας 2023: Απονεμήθηκε στην Κλόντια Γκόλντιν (video)

Η αμερικανίδα οικονομολόγος Κλόντια Γκόλντιν (Claudia Goldin) τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2023 για τις εργασίες της με θέμα την θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η βραβευόμενη, η τρίτη γυναίκα που βραβεύεται με το Νόμπελ Οικονομίας, «εμβάθυνε την κατανόησή μας για την κατάσταση των γυναικών στην αγορά εργασίας», ανακοίνωσε η επιτροπή του Νόμπελ.

BREAKING NEWS
The Royal Swedish Academy of Sciences has decided to award

the 2023 Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel to Claudia Goldin “for having advanced our understanding of women’s labour market outcomes.”#NobelPrize pic.twitter.com/FRAayC3Jwb

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2023

«Οι έρευνες της Κλόντια Γκόλντιν μας έδωσαν μία νέα και συχνά απροσδόκητη οπτική του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των γυναικών στην αγορά εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

Women are vastly underrepresented in the global labour market and, when they work, they earn less than men. Goldin trawled the archives and collected over 200 years of data, allowing her to demonstrate how and why gender differences in earnings and employment rates have changed.

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 9, 2023

«Η Κλόντια Γκόλντιν έψαξε στα αρχεία και συγκέντρωσε δεδομένα άνω των 200 ετών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που της επέτρεψε να δείξει πώς και γιατί οι διαφορές στην αμοιβή και στο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξελίχθηκαν κατά την διάρκεια των χρόνων», σημείωσε ο Ραντ Χόλμαρσον της επιτροπής Νόμπελ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ και βομβαρδισμοί στη Γάζα – Ετοιμάζεται για εισβολή ο ισραηλινός στρατός (videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποιος είναι ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση της Χαμάς – Ο «Επισκέπτης» με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Στους 2.445 οι νεκροί – Καταστράφηκαν πάνω από 1.300 σπίτια (σκληρές εικόνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νόμπελ Οικονομίας 2023, Απονεμήθηκε, Κλόντια Γκόλντιν,nobel oikonomias 2023, aponemithike, klontia gkolntin