Νόβακ Τζόκοβιτς: Σε ξενοδοχείο για μετανάστες, μετά την απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία (Videos)

Συνεχίζεται το θρίλερ με την επέλαση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση της Αυστραλίας να μη δεχτεί τη βίζα του επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές της Μελβούρνης τον μετέφεραν από το αεροδρόμιο Τουλαμαρίν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κάρλτον, όπου -σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- διαμένουν 46 μετανάστες, αρκετοί από αυτούς για 9 με 10 χρόνια.

«Ελεύθερα βασανιστήρια»

Μάλιστα δημοσιογράφος του Guardian Australia δημοσίευσε

στο Twitter φωτογραφίες από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στον εξωτερικό χώρο του οποίου έχουν γραφτεί τα εξής μηνύματα: «περάστε εντός, ελεύθερα βασανιστήρια» και «30 άνθρωποι βασανίζονται για 3089 ημέρες, όλοι τους κάτω από 35 ετών».

It’s believed Djokovic is now here at the Park Royal hotel, where more than 46 refugees are being held indefinitely. pic.twitter.com/NYedL8NkBB

— Cait Kelly (@cait__kelly) January 6, 2022

O Σέρβος τενίστας, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού και πήρε ιατρική εξαίρεση απ’ τους ιθύνοντες του Australian Open, κινείται νομικά για να ανατρέψει την απόφαση προκειμένου να αγωνιστεί στο πρώτο Γκραν Σλαμ του 2022.

Οι δικηγόροι και τα μηνύματα

Η απόφαση των Αρχών της Αυστραλίας έγινε γνωστή περίπου εννέα ώρες μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όπου επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι κατά της Covid-19. Ως εκ τούτου, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αναχωρήσει από τη χώρα, ενώ οι δικηγόροι του προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση όπως μεταδίδουν οι The Age και η Sydney Morning Herald.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μετά την απαγόρευση εισόδου του Τζόκοβιτς στη χώρα.

«H βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από COVID στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί», έγραψε στο Twitter.

Mr Djokovic’s visa has been cancelled. Rules are rules, especially when it comes to our borders. No one is above these rules. Our strong border policies have been critical to Australia having one of the lowest death rates in the world from COVID, we are continuing to be vigilant.

Scott Morrison (@ScottMorrisonMP) January 5, 2022

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δημοσίευσε στα social media μήνυμα στήριξης για τον Τζόκοβιτς εκφράζοντας τη συμπαράσταση όλου του σερβικού λαού. «Μόλις ολοκλήρωσα την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στο Νόβακ μας πως όλη η Σερβία είναι μαζί του και πως οι Αρχές παίρνουν μέτρα για να σταματήσει άμεσα η παρενόχληση στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Within the last hour the President of Serbia confirms that he has spoken to Novak :- pic.twitter.com/KbQXvqveAz

— Adam_Addicott (@AdamAddicott) January 5, 2022

Σύμφωνα με την The Age, πηγή από την Tennis Australia υποστήριξε πως οι ενέργειες κατά του Τζόκοβιτς έγιναν για εντυπωσιασμό και στόχευαν αποκλειστικά στον Σέρβο, αφού κι άλλοι παίκτες μπήκαν στη χώρα έχοντας εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση για τον ίδιο λόγο με εκείνον. Μάλιστα όπως σημειώνεται, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ιατρική εξαίρεση αφορούσε πρόσφατη νόσηση με κορωνοϊό. Τα τεκμήρια όμως που προσκόμισε ο Τζόκοβιτς, όπως σημειώνουν διάφορα ρεπορτάζ, αμφισβητήθηκαν από τις αρχές και δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να του επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον εορτασμό των Θεοφανείων αλλά δεν παίρνει επιπλέον μέτρα – Πανικός στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Μέγκαν Μαρκλ: Η Mail on Sunday αποδέχθηκε την ήττα της – Η λίρα και το «εμπιστευτικό» ποσό

Κορωνοϊός-Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 90% η Όμικρον στην Ελλάδα – Προχωράμε σε επιτάξεις (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα