Ντόναλντ Τραμπ: Η υπόσχεση στους δισεκατομμυριούχους φίλους του που του εξασφάλισε γενναιόδωρες χορηγίες για την εκστρατεία του (videos)

Ο στόχος ήταν σαφής για το επιτελείο Ντόναλντ Τραμπ: έπρεπε να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό στο γκαλά που έγινε στην κατοικία ενός από τους πιο γενναιόδωρους χρηματοδότες του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία. Και ο στόχος επιτεύχθηκε με πολύ απλό τρόπο: ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα διατηρηθούν στο χαμηλότερο επίπεδο οι φόροι για τους πολύ πλούσιους. Πρόκειται για ένα νόμο που εισήγαγε ο Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος και θα πρέπει μέχρι το 2025 να ανανεωθεί

για να μην χάσουν τα προνόμια οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του.

Η υπόσχεση του Τραμπ ότι θα διατηρήσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τους φόρους για τους δισεκατομμυριούχους, τους βοήθησε να βάλουν το χέρι στην τσέπη και σε ένα βράδυ συγκεντρώθηκαν 50 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθεί η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Τα πράγματα γίνονται με απλό τρόπο στην Αμερική – όλα είναι δούναι και λαβείν…

Το γκαλά για την συγκέντρωση δωρεών για την εκστρατεία του Τραμπ έγινε στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου επενδυτή σε hedge funds, Τζον Πόλσον, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και όπως δήλωσαν οι σύμβουλοι του Τραμπ, Σούζι Γουάιλς και Κρις ΛαΣιβίτα, όταν τελείωσε το δείπνο είχαν συγκεντρωθεί καθαρά 50,5 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία του Τραμπ και την επιτροπή πολιτικής δράσης «Save America».

Συμπτωματικά, ένα 24ωρο νωρίτερα το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ασκείτο κριτική στις προθέσεις του Τραμπ να παραταθούν οι φοροαπαλλαγές.

While Trump is raising money from a bunch of hedge fund billionaires, our grassroots campaign raised $187M this quarter because of folks like you.

Our grassroots team knows what’s at stake in this election, and they’re pitching in to make sure we win: https://t.co/AW2V9PVKfp pic.twitter.com/1TPbv6fS5X

— Joe Biden (@JoeBiden) April 6, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε στο γκαλά στην έπαυλη του Τζον Πόλσον πολύ καλά διαβασμένος και «απάντησε» στον Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντικό να παραταθούν οι φοροαπαλλαγές για τους πιο πλούσιους Αμερικανούς, τους οποίους αποκάλεσε «ηγέτες» της χώρας.

«Ο Τραμπ μίλησε για την ανάγκη να κερδίσει την μάχη για τον Λευκό Οίκο ώστε να επικεντρωθεί η χώρα στην απελευθέρωση της παραγωγής ενέργειας, στην διασφάλιση των νοτίων συνόρων μας, την μείωση του πληθωρισμού, την παράταση των φοροαπαλλαγών Τραμπ, την διάλυση της τρέλας του Τζο Μπάιντεν (για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα), την προστασία του Ισραήλ και την αποφυγή ενός παγκοσμίου πολέμου», δήλωσαν στενοί σύμβουλοι του Τραμπ αναφερόμενοι στο περιεχόμενο της ομιλίας του στο γκαλά.

Από το επιτελείο Τραμπ επισημαίνεται ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα σε ένα βράδυ για την εκστρατεία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου είναι σχεδόν διπλάσιο από τα 26 εκατομμύρια δολάρια που εξασφάλισε ο Τζο Μπάιντεν από δωρητές, που συμμετείχαν στο γκαλά του  Radio City Music Hall, όπου πήραν και οι πρώην πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο γκαλά που έγινε στη Φλόριντα είχε στο ακροατήριο μερικούς από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, όπως ο μεγιστάνας της βιομηχανίας της ζάχαρης, Χοσέ Πέπε Φανζούλ, ο βαρώνος των πετρελαίων, Χάρολντ Χαμ και ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας Johnson & Johnson, Γούντι Τζόνσον.

«Ο λαός θέλει αλλαγή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προσερχόμενος στην έπαυλη του Πόλσον, «οι πλούσιοι θέλουν αλλαγή. Οι φτωχοί το ίδιο θέλουν. Όλοι θέλουν αλλαγή».

Ο Τραμπ μίλησε 45 λεπτά στους 117 προσκεκλημένους, που τον άκουγαν κάτω από μια γιγάντια τέντα και στη συνέχεια δείπνησαν. Το δείπνο περιελάμβανε κρύα σαλάτα με αντίδια, φιλέτο au poivre και πάβλοβα με φρέσκα μούρα.

Διαβάστε επίσης:

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε έρευνα για τον Ελον Μασκ για fake news και παρεμπόδιση δικαιοσύνης

Σεισμός στην Ταϊβάν: «Ζήσαμε σκηνές πολέμου» – Η μαρτυρία Έλληνα που βοήθησε στη διάσωση εγκλωβισμένων (photos/videos)

Βρετανία: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του – Είναι 112 ετών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ,ntonalnt trab