Ντόναλντ Τραμπ: Νίκη επί της Χέιλι στη Νότια Καρολίνα για τις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα. Και μάλιστα… στην έδρα της Χέιλι, η οποία ήταν κυβερνήτρια της συγκεκριμένης πολιτείας από το 2011 έως το 2017.

Με καταμετρημένο το 18% των ψήφων, ο Τραμπ εξασφάλιζε 58,3% έναντι 41,2% της Χέιλι.

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η νίκη του, ο Τραμπ δήλωσε

ότι «είναι μια υπέροχη ημέρα». Αναφερόμενος στις επόμενες αναμετρήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προεξόφλησε νίκη στο Μίσιγκαν πριν από την αποκαλούμενη «Σούπερ Τρίτη» τον ερχόμενο μήνα, όταν θα διεξαχθούν προκριματικές σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο, Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως «καταστρέφει τη χώρα». «Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!», είπε καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του.

Ο Τραμπ ελπίζει πως θα αναγκάσει σύντομα την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να ρίξει «λευκή πετσέτα», αλλά μέχρι στιγμής η 52χρονη Νίκι Χέιλι αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Διαβάστε επίσης:

«Καναρίνι στο κλουβί» των Βρυξελλών οι αγρότες

Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες αποδοκίμασαν την κυβέρνηση Νετανιάχου – Αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών (Videos)

Πολωνία: Πέταξαν κοπριά έξω από την κατοικία του ρώσου πρεσβευτή – «Ρώσοι να καείτε στην κόλαση» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ, Νίκη, Χέιλι, Νότια Καρολίνα, Ρεπουμπλικάνων,ntonalnt trab, niki, cheili, notia karolina, repoublikanon