Νύχτα κόλασης στη Λωρίδα της Γάζας – Τελεσίγραφο από Ισραήλ προς 1,1 εκατ. Παλαιστινίους: «Φύγετε εντός 24 ωρών» (Video)

Νύχτα κόλασης έζησαν οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ συνέχισαν με αδιάκοπο ρυθμό.

Στο μεταξύ εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα στη νότια εντός 24 ωρών, έδωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Οι επικεφαλής των ομάδων του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα ενημερώθηκαν την

Πέμπτη από τους αξιωματικούς-συνδέσμους τους στον ισραηλινό στρατό ότι όλος ο πληθυσμός στη βόρεια Γάζα θα πρέπει να εκκενωθεί προς τη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον Stephane Dujarric, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ έδωσε το μήνυμα στην ομάδα του ΟΗΕ στη Γάζα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα την Πέμπτη, ανέφερε ο ΟΗΕ.

«Πρόκειται για περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ίδια εντολή ίσχυσε για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ και για όσους βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ – συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Η ανακοίνωση του ΟΗΕ πρόσθεσε: «Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έντονη έκκληση να ανακληθεί οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, εάν επιβεβαιωθεί, αποφεύγοντας αυτό που θα μπορούσε να μετατρέψει την ήδη τραγική κατάσταση σε καταστροφική»

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα. Από το Σάββατο εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ που προέβησαν σε πρωτοφανείς δολοφονίες αμάχων.

Οι νεκροί αυξάνονται

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πλευρά του Ισραήλ, ενώ 1.500 είναι οι νεκροί στην Παλαιστίνη μετά την επίθεση της Χαμάς.

Israel is bombing Western Gaza.pic.twitter.com/81kMhadnDj

— General (@TheGeneral_0) October 8, 2023

Την ίδια ώρα υπολογίζεται πως τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί βρίσκονται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αρχές του Ισραήλ έχουν ταυτοποιήσει τους 97 από αυτούς.

Israel is currently carrying out a MASSIVE airstrike on Gaza. pic.twitter.com/yqi0zBzfue

— Censored Men (@CensoredMen) October 12, 2023

Σημειώνεται πως οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ανελέητα και από τις δύο πλευρές από και προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επίθεση

Με τη χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας να φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) διεμήνυσε ότι ο στρατός του Ισραήλ θα τη χτυπήσει αδιάκοπα και με όλη του την ισχύ.

«Θα τους εξαφανίσουμε» δηλώνει η εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Eντείνεται η ανησυχία για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, μετά τις ισραηλινές επιδρομές σε συριακά αεροδρόμια.

«Ετοιμάζαμε το χτύπημα από το 2022, είμαστε έτοιμοι ακόμη και για χερσαία εισβολή», δηλώνει η Χαμάς. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το ΝΑΤΟ.

Κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένας στόχος στη Λωρίδα της Γάζας βάλλεται από ριπές του πυροβολικού και βομβαρδίζεται από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Βρετανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία (το RFA Argus και το RFA Lyme Bay) αλλά και ελικόπτερα και αεροσκάφη εποπτείας στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να στηρίξει το Ισραήλ και να ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα, ανακοίνωσε απόψε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε, ότι θα μεταφέρει ομάδα κρούσης με αεροπλανοφόρο. To USS Gerald R. Ford που συνοδεύεται από αντιτορπιλικά και καταδρομικά, έφτασε χθες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να στείλουν και δεύτερο. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν επίσης μέτρα για την ενίσχυση της παρουσίας μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των μοίρων F-35, F-15, F-16 και A-10. Η Ελλάδα που έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Ισραήλ έστειλε τη φρεγάτα «Ψαρά» που είναι στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

Υποβρύχιο Titan: Ανασύρθηκαν κι άλλα συντρίμμια – Αναφορές ότι συνέλεξαν ανθρώπινα λείψανα

Ξένος πράκτορας ο «φιλέλληνας» Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Πυρά Τσελίκ σε ΗΠΑ: Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα; Eπικίνδυνη προσέγγιση η στήριξη στο Ισραήλ λόγω θρησκείας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νύχτα, Λωρίδα, Γάζας –, Ισραήλ, Video,nychta, lorida, gazas –, israil, Video