Λουτρό αίματος στη Μόσχα: Πάνω από 60 τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, φόβος για αύξηση των νεκρών – Υπεύθυνος ο ISIS λένε τα δυτικά ΜΜΕ – Αναζητούν τους δράστες

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση, όταν ένοπλοι με ρούχα παραλλαγής άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον θεατών στο Crocus City Hall νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε προσαχθεί ένας ύποπτος, πληροφορία

που δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές. Αναζητούν κι ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν μάρκας Renault, παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, ωστόσο, οι Ρώσοι ελέγχουν την αυθεντικότητα της ανάρτησης μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η ανάληψη ευθύνης. Εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς επί του παρόντος να πει οτιδήποτε σχετικά με τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης.

Η FSB ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ότι οι πυροβολισμοί και οι πυρκαγιές σημειώθηκαν στον πολυχώρο Crocus στο Κρασνογκόρσκ στα βορειοδυτικά σύνορα της Μόσχας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος Picnic. Πέντε ένοπλοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ανθρώπων, σε μια από τις χειρότερες τέτοιες επιθέσεις στη Ρωσία εδώ και χρόνια. Εμφανίζονται σε βίντεο, να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον πολιτών που ουρλιάζουν μέσα στην αίθουσα συναυλιών.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά στο κτήριο. Φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από το κτήριο και σύννεφα μαύρου καπνού υψώθηκαν πάνω από τον χώρο μετά την πρώτη έκρηξη. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν και δεύτερη έκρηξη στον χώρο και υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενόπλους είχαν οχυρωθεί κάπου μέσα στο κτήριο. Τμήμα της στέγης λέγεται ότι κατέρρευσε.

Στο μεταξύ, με ελικόπτερα μεταφέρουν οι ρωσικές αρχές τους βαριά τραυματίες από το μακελειό, ενώ ήδη ηΕρευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική έρευνα για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Baza, τουλάχιστον 62 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επιβεβαίωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, «η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω περισσότερους από 60 νεκρούς. Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί», αναφέρει.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, ενώ περισσότεροι από 146 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες της επίθεσης σε συναυλία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον επικεφαλής της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Η έκταση της πυρκαγιάς είναι στα 12.900 τετραγωνικά μέτρα, ανέφερε το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Κόσμος φαίνεται σε βίντεο εγκλωβισμένος στο κτήριο, χωρίς να μπορεί να φύγει από τις εξόδους κινδύνου καθώς είναι κλειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 είναι οι εγκλωβισμένοι στον συναυλιακό χώρο

"It's locked, I can't get out!"

The first footage from inside the burning Crocus City Hall building in #Moscow has emerged. Some fire exits from the building were closed. pic.twitter.com/kUQbnr6yaA

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024Παιδιά μεταξύ των νεκρών

Ο επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών στη σημερινή επίθεση υπάρχουν ανήλικοι. Πολλά παιδιά επίσης τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στην αίθουσα συναυλιών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Μόσχας. Ένας ανώνυμος αυτόπτης μάρτυρας είπε νωρίτερα ότι πολλά παιδιά και έφηβοι έπαιζαν σε διαγωνισμό χορού στην αίθουσα χορού όταν άρχισε η επίθεση. Παρόντες ήταν και οι γονείς τους.

Την είδηση για τα παιδιά που είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης, μετέδωσε αρχικά το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka, επικαλούμενο τη Νίνα Οστάνινα, βουλευτή στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

Εκτιμάται ότι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί την ώρα της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν έως 6.200 άνθρωποι. Σημειώνεται πως το Crocus City Hall είναι χωρητικότητας 9.500 ανθρώπων. 

Τι αναφέρουν τα δυτικά Μέσα

Την ώρα που στη Μόσχα έριχναν βέλη προς Ουκρανία, ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες της Δύσης για την τρομοκρατική επίθεση με τους δεκάδες νεκρούς στον συναυλιακό χώρο, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Πληροφορίες ότι η οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση στη Μόσχα, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και ο βρετανικός Τύπος, που επικαλούνται μία ανάρτηση στο Telegram από έναν λογαριασμό που έχει κλείσει και έχει ανοίξει πολλές φορές, τα τελευταία χρόνια.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Το CNNi και το Reuters ανέφεραν ότι «Το Ισλαμικό Κράτος μέσω του καναλιού του στο Telegram ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στη Μόσχα».

Σύμφωνα με το CNN όμως: «Η τρομοκρατική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια σύντομη δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, συνδέεται με τον ISIS στο Telegram. Ωστόσο, η ομάδα δεν παρείχε στοιχεία για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό».

Η πληροφορία, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον ISIS.

Από τη Μόσχα σχολίαζαν η ανακοίνωση αυτή δεν μπορεί να ληφθεί ως «επίσημη», καθώς πρόκειται για μία ανάρτηση στο Telegram από έναν λογαριασμό που έχει κλείσει και έχει ανοίξει ξανά αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια χωρίς να φέρει την παραμικρή μορφή αξιοπιστίας.

Οι ένοπλοι δεν έκαναν ούτε δηλώσεις ούτε προσπάθησαν να πιάσουν ομήρους, προφανώς απλώς επιδίωξαν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Βολοντιμιρ Ζελένσκι, Mikhail Podolyak, ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση. Τον ίδιο ισχυρισμό εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αντρέι Τσέρνιακ. Πάντως, ο εκπρόσωπος των ουκρανικών μυστικών δυνάμεων δήλωσε προκλητικά στην ουκρανική Ukrainska Pravda, ότι τα γεγονότα στη Μόσχα αποτελούν μια “συνειδητή πρόκληση” των ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται», σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες». «Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα.

Maria Zakharova:

“The White House said it saw no indication that Ukraine or Ukrainians were involved in the terrorist attack in Moscow.

On what basis do officials in Washington draw any conclusions about anyone's innocence in the midst of a tragedy? If the United States has or… pic.twitter.com/poMg0kSieS

— Zlatti71 (@djuric_zlatko) March 22, 2024

«Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είδε καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξάγουν συμπεράσματα για την αθωότητα οποιουδήποτε εν μέσω μιας τραγωδίας; Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό, τότε πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στη ρωσική πλευρά. Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε ο Λευκός Οίκος δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως δήλωσε η ρωσική ηγεσία, θα ταυτοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές».

Οι ύποπτοι και το λευκό Renault

Οι ρωσικές δυνάμεις της τάξης ανακοίνωσαν ότι “αναζητούν” τους δράστες που ευθύνονται για την ένοπλη επίθεση και την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης, αν και νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε προσαχθεί ένας ύποπτος, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές. 

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης κατέθεσαν ότι οι δράστες έμοιαζαν με «Ασιάτες και Καυκάσιους» και επικοινωνούσαν σε «ξένη γλώσσα, όχι ρωσικά», σύμφωνα με το ΝΕΧΤΑ.

Eyewitnesses of the attack testified that the attackers looked like "Asians and Caucasians" and communicated in a "foreign language, not Russian"

Russian media claim that the wanted men are natives of Ingushetia and publish photos of alleged terrorists.

"Remember – no… pic.twitter.com/c7luLPjbBC

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι καταζητούμενοι είναι γηγενείς της Ινγκουσετίας και δημοσιεύουν φωτογραφίες των φερόμενων ως τρομοκρατών.

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν ένα λευκό αυτοκίνητο τύπου σεντάν μάρκας Renault, εικάζοντας ότι είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι ένοπλοι δράστες. Δύο άτομα φαίνονται σε φωτογραφία μέσα σε ένα λευκό όχημα που εικάζεται ότι είναι των δραστών.

Photo of alleged terrorists involved in the shooting at the Crocus City Hall have appeared

The Moscow Region Ministry of Health has listed 145 victims of the terrorist attack. pic.twitter.com/36NG2zPXki

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Οι τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό φέρεται να τράπηκαν σε φυγή με ένα λευκό Renault, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο έχει δώσει στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία που δείχνει ένα λευκό Renault Symbol με φιμέ πίσω τζάμι.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.

Photo of alleged terrorists involved in the shooting at the Crocus City Hall have appeared

The Moscow Region Ministry of Health has listed 145 victims of the terrorist attack. pic.twitter.com/36NG2zPXki

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

Την ίδια στιγμή, φέρεται να εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τρία άτομα από την περιοχή της Ινγκουσετίας στη νότια Ρωσία.

Security forces detained an unidentified man near the site of the terrorist attack in #Moscow pic.twitter.com/iqhlDvvWv5

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

“Ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες”, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά Rosgvardia στον λογαριασμό της στο Telegram.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για την τρομοκρατική επίθεση τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. Έδωσε όλες τις απαραίτητες οδηγίες, συμπλήρωσε.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως δήλωσε η ρωσική ηγεσία, θα ταυτοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές».

BREAKING – Multiple fatalities reported after shooting in a Moscow concert hall in Russia, concert hall reportedly on fire

https://t.co/Bc2Ny0h1E2

Insider Paper (@TheInsiderPaper) March 22, 2024

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τουλάχιστον πέντε άτομα με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ.

«Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στον χώρο συναυλιών. Η απομάκρυνση των ανθρώπων συνεχίζεται», δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε τραυματίες μετά από πυρά από «αυτόματα όπλα», επικαλούμενο τον δημοσιογράφο του στο σημείο.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι μέσα σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

#Russia: Video shows two gunmen firing at people inside the Crocus City Hall in Moscow. pic.twitter.com/6ZOTKMml9r

— (@cozyduke_apt29) March 22, 2024

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη από την οποία ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall, μετέδωσαν στην συνέχεια ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ όπως έγινε γνωστό η στέγη του κτηρίου καταρρέει.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεράστιους μαύρους καπνούς να ανεβαίνουν πάνω από το κτίριο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μονάδες της αστυνομίας ταραχών στάλθηκαν στην περιοχή καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται.

Περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του τεράστιου συγκροτήματος, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο. Οι διασώστες μαζεύουν ανθρώπους από την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται η αίθουσα συναυλιών χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ανύψωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας, περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο.

Around 50 people were injured and more than 15 died in a #shooting at Crocus City Hall in the #Moscow region. After shooting, a strong fire broke out due to the explosion.#crocus #Russia pic.twitter.com/6YJeJ88Am6

— Soborsky News (@SoborskyNews) March 22, 2024

«Καθόμασταν στο κέντρο της αίθουσας. Άρχισε η συναυλία, πέρασαν λίγα λεπτά και μια ή δύο χειροβομβίδες έσκασαν στη μέση, άρχισε να ξεχύνεται γκρίζος καπνός. Ο πανικός άρχισε», είπαν μάρτυρες στο πρακτορείο RIA Novosti.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο κανάλι Mash Telegram ότι υπήρχαν «τουλάχιστον πέντε» ενόπλοι και ότι ήταν «γενειοφόροι». «Φέρονταν σαν εκπαιδευμένοι μαχητές. Τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο, οι φρουροί και οι άνθρωποι που στέκονταν στην πόρτα σκοτώθηκαν. Μετά απέκλεισαν την κεντρική είσοδο. Οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με τυφέκια AKM. Τουλάχιστον δύο από τους δράστες κουβαλούσαν σακίδια, πιθανώς με βόμβες μολότοφ».

Moskva
12 ta odamni otib tashashdi
Торговый центр ни portilatishdi
3 ta odam kamuflyajda otishma qilishgan pic.twitter.com/NZ6Td6j6GS

— RustamAkh (@TweetsAkh) March 22, 2024

«Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Όλο το γκρουπ σώθηκε, όλοι είναι ασφαλείς, τώρα προσπαθούμε να εκκενώσουμε», είπε ο μπασίστας του συγκροτήματος Picnic, Marat Korchemny.

Russian media report about shooting at the largest concert hall in #Moscow – "Crocus City Hall". Preliminarily, there are wounded and dead.

The shooting started before a concert of the band "Picnik". pic.twitter.com/Tr1zpA2z4M

— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2024

«Θα βρούμε και τους δολοφόνους και αυτούς που βρίσκονται πίσω τους, όλοι θα το πληρώσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας Kartapolov.

https://twitter.com/narrative_hole/status/1771230014010241215

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), η οποία επιβεβαιώνει πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών. Ενισχυμένοι και οι έλεγχοι επιβατών που πραγματοποιούνται στο μετρό, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Το Υπουργείο Μεταφορών της Περιφέρειας της Μόσχας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών και σε χώρους με πολύ κόσμο.

Στρατιώτες της εθνοφρουράς μαζί με πυροσβέστες βρίσκονται μέσα στο κτίριο της αίθουσας συναυλιών, για να διασώσουν τους ανθρώπους, αναζητώντας παράλληλα τους εγκληματίες, δήλωσε ο βουλευτής Alexander Khinstein.

Crocus City Hall in Moscow right now pic.twitter.com/yfydB70Sw5

— What the media hides. (@narrative_hole) March 22, 2024

Ο εισαγγελέας της Μόσχας βρίσκεται στο σημείο και συντονίζει το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας ακύρωσε όλες τις αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην Istra, στο Lyubertsy, καθώς και στις περιοχές Kursk, Leningrad, Vologda, Tula, Nizhny Novgorod, Tver και Zaporozhye και σε πολλές άλλες ρωσικές περιοχές, ακυρώθηκαν επίσης εκδηλώσεις.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το “τερατώδες έγκλημα“. Η Ρωσία απαιτεί την καταδίκη από τον ΟΗΕ για την τρομοκρατική επίθεση, είπε η Ζαχάροβα. και χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική». Ολος ο κόσμος πρέπει να καταδικάσει την «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Οι τρομοκράτες κατανοούν μόνο τον τρόμο αντιποίνων. Κανένα δικαστήριο ή έρευνα δεν θα βοηθήσει εάν η βία δεν αντιμετωπιστεί με τη βία και οι θάνατοι με ολοκληρωτικές εκτελέσεις τρομοκρατών. Εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, θα τους αντιμετωπίσουμε. Και τους ιδεολογικούς εμπνευστές τους. Όλοι τους πρέπει να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα. Συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων του κράτους που διέπραξε μια τέτοια θηριωδία. Θάνατος για θάνατο”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ανεξάρτητα από το αν οι άμεσοι δράστες αυτού του εγκλήματος καταλήξουν στα χέρια της δικαιοσύνης, ζωντανοί ή νεκροί, είναι απαραίτητο πάση θυσία να αποκαλυφθούν τα ονόματα όσων το διέταξαν και να τιμωρηθούν χωρίς κανένα έλεος», δήλωσε ο γερουσιαστής Alexander Voloshin.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό το τερατώδες έγκλημα θα υποστούν μια αναπόφευκτη τιμωρία, το κράτος θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Διαβάστε επίσης:

Μογγολία: Επιμένει η βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα – Νεκρά 5 εκατ. ζώα, καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την οικονομία

Διακήρυξη Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Keywords
isis, μμε, μμε, αυξηση, μοσχα, φοβος, isis, due to, ντμίτρι μεντβέντεφ, 25η μαρτιου, city, renault, fsb, picnic, ρωσία, βομβα mall, reuters, building, fire, twitter, βουλη, ηπα, βασεις, cnn, pravda, white, house, ukraine, washington, draw, tragedy, αθωότητα, media, men, photos, photo, health, symbol, συγκεκριμένο, security, site, russia, insider, video, people, due, news, picnik, https, μετρο, alexander, οηε, ελλαδα, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, φωτια, πυρκαγιες, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, μακελειο, picnic, βγαινουν, βιντεο, χωρες, ρωσία, αυτοκινητο, ζωα, ηγεσια, ηπα, θανατος, οηε, ονοματα, ουκρανια, ρουχα, ρωσικα, σημερινη, υγεια, φωτογραφιες, φωτογραφια, ωρα, cnn, fsb, news, people, photos, reuters, russia, ukraine, αθωότητα, ασθενοφορα, βοηθεια, βομβες, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γλωσσα, γονεις, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, εγινε, αιθουσα, ειπαν, ειπε, εκρηξη, εκρηκτικα, ενημερωση, ερευνα, ευθυνη, ιδια, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, θυσια, κτιριο, μορφη, μαρια, ντμίτρι μεντβέντεφ, ομαδα, οικος, ουασιγκτον, οχημα, παιδια, πουτιν, πορτα, συγκεκριμένο, συνεχεια, συγκεντρωση, σκηνες, τιμωρια, τυπος, τμημα, τρια, υπουργειο μεταφορων, ισχυρος, φαινονται, φυγη, φιμε, alexander, ασφαλεια, building, health, white, security, city, δικαιωμα, δικαιωματα, draw, due, due to, photo, fire, house, χωρα, υπουργειο, λευκο, media, men, νεκροι, washington, πληροφοριες, pravda, renault, site, symbol, υγειας, χερια, insider
Τυχαία Θέματα