Ο Liam Gallagher των Oasis με τον John Squire θα κυκλοφορήσουν το πιο επικό ροκ άλμπουμ του 2024

Όταν ακούει κανείς το όνομα Liam Gallagher των Oasis, δε γίνεται να μην ηχούν στα αυτιά του το Wonderwall, το Don’t look back in anger, το Champagne Supernova και δεκάδες άλλα. Ίσως δεν γράφονται πλέον τέτοια τραγούδια κι ίσως δεν θα ξαναζήσουμε το ροκ μεγαλείο των περασμένων δεκαετιών… Όταν όμως οι θρύλοι πλέον της ροκ μουσικής βιομηχανίας επιλέγουν να δημιουργήσουν ξανά στην εποχή της

fast music, τότε ναι μιλάμε για είδηση!

Σε μια στιγμή-ορόσημο για τη μουσική, ο Liam Gallagher και ο John Squire ανακοίνωσαν ότι έχουν ηχογραφήσει μαζί ένα ολόκληρο άλμπουμ. Ο πρώην frontman των Oasis και ο πρώην κιθαρίστας των Stone Roses –δύο από τους πιο επιτυχημένους και καταξιωμένους μουσικούς από το Μάντσεστερ– έχουν μια μακροχρόνια σχέση. Ο Squire έχει παίξει ζωντανά με τους Oasis και αργότερα απογείωνε με τον Gallagher τα shows με την επική ψυχεδελική μπαλάντα Champagne Supernova. Το 1997, ο Gallagher έγραψε ένα τραγούδι με τους  Squire με τίτλο Love Me and Leave Me το οποίο ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα του Squire, the Seahorses, που εμφανίστηκαν με τους Oasis σε περιοδεία. Αλλά το νέο έργο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι δυο τους ηχογραφούν τραγούδια ως ντουέτο.

Όσα όσοι δημοσιογράφοι μεγάλων μέσων έχουν ακούσει νωρίτερα τραγούδια από το άλμπουμ, το περιγράφουν ως μια ελκυστικά ακατέργαστη και τραχιά δημιουργία με δυναμικά τραγούδια σε Britpop ρυθμούς, δυναμικά riff και συγκλονιστικές μελωδίες. Μπλουζ, garage music, psych – rock και ακούσματα που θυμίζουν Beatles είναι οι βασικές επιρροές  των δύο δημιουργών. Αν και ο Gallagher ρωτήθηκε τον Οκτώβριο πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ στο Χ, εκείνος απάντησε γενικά πως «Είναι καλύτερος δίσκος από το Revolver. Και είμαι ταπεινός αλλά… το ξεπερνά κατά πολύ!»

Ο Gallagher δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί μετά την άκρως επιτυχημένη του πορεία στους Oasis. Μάλιστα, έχει υπάρξει από τους σπουδαιότερους frontmen της δεκαετίας 1990. Μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος το 2009, σχημάτισε τη δική του μπάντα Beady Eye ενώ αργότερα αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα και  κυκλοφόρησε 3 solo άλμπουμ που έφτασαν στην κορυφή των Charts.

Εκτός από τις επερχόμενες συναυλίες με τον Squire, τον επόμενο χρόνο θα περιοδεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζοντας το ντεμπούτο άλμπουμ των Oasis, Definitely Maybe.

Διαβάστε επίσης:

Μπανγκλαντές: Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία για τη Σέιχ Χασίνα – Απείχε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας εκλογές – «παρωδία»

Ιταλία: Εντοπίστηκαν σοροί πεζοπόρων έπειτα από χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Μπανγκλαντές: Άστεγοι 7.000 Ροχίνγκια μετά από κόλαση φωτιάς σε προσφυγικό καταυλισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Liam Gallagher, Oasis,John Squire, 2024