Ο δεύτερος θάνατος του Αντώνη Καρυώτη στα «απόνερα» των καναλιών

Η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» ήταν η δεύτερη σε πανελλήνια μετάδοση. Είχε προηγηθεί η ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 από άλλους «νομοταγείς» πολίτες. Σοκ και τρόμος. Και τώρα.

Σοκ και τρόμος όμως και για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το θέμα προβεβλημένοι δημοσιογράφοι και κανάλια. Ο Δημήτρης Καμπουράκης («Ώρα Ελλάδος», Open) «προσπέρασε» την ανεκδιήγητη δήλωση του- αρμόδιου- υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την οποία εξίσωσε θύμα

και θύτες με ένα- άντε να τελειώνουμε τώρα- «ε μα ναι, τώρα» και το μόνον που σκέφτηκε να ρωτήσει, ήταν, «αυτός ο άνθρωπος, ο νεκρός τι ήτανε;».

Ο προβεβλημένος δημοσιογράφος του Open – παρολίγον υποψήφιος ΝΔ, για δεύτερη φορά, στα Χανιά- επέλεξε να μην κάνει το δημοσιογραφικά στοιχειώδες και προφανές. Πιθανόν να τον πίεζε ο τηλεοπτικός χρόνος και δεν πρόλαβε, να ρωτήσει, «τι εννοείτε κύριε υπουργέ», έστω.

Στο ίδιο κανάλι στο πρωινή εκπομπή- μπλέντερ «Καλοκαίρι Yes», όταν ο εκ των παρουσιαστών Τριαντάφυλλος μιλούσε για δολοφονία, η έτερη παρουσιάστρια- αοιδός Μαριάντα τού έκανε νοήματα, κατά δήλωση του. Γιατί άραγε;

Δεν προκαλεί εντύπωση. Η πρωινομεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη έχει- από προηγούμενες σεζόν- διαμορφωθεί από εκπομπές, που παράγουν «πολτό», στις οποίες σοβαρά κοινωνικά θέματα συζητούνται και προβάλλονται με την ίδια σπουδαιότητα, με την οποία καταπιάνονται με τα μπικουτί κάποιας «ινφλουένσερ» ή με «βαρυσήμαντες»δηλώσεις παικτών ριάλιτι.

Στον ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου «θριάμβευσε» για μια ακόμη φορά. Η έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ στην εκπομπή «Σήμερα», ενημερώνοντας για τις ποινικές διώξεις που επρόκειτο να ασκηθούν στους ναυτικούς του πλοίου, έκανε το εξής – μνημειώδες- σχόλιο. «Ο άνθρωπος έκανε το λάθος να μπει, όταν το καράβι ξεκινούσε. Ας τον σπρώχναν μέσα. Ας τον πλάκωναν στις κλωτσιές. Ας τον παρέδιδαν στο λιμεναρχείο. Ας του ασκούσαν δίωξη. Όλα, εκτός από να τον σπρώξουν έξω», είπε ψύχραιμα αναφερόμενη στον Αντώνη Καρυώτη.

Πού ήταν το «λάθος» – κατά την δημοσιογράφο -, γιατί να τον πλάκωναν στις κλωτσιές, γιατί να τον πήγαιναν στο λιμεναρχείο, γιατί να του έβαζαν πρόστιμο και να τού ασκούσαν ποινική δίωξη, όπως είπε, δεν μάθαμε. Όπως δεν θα μάθουμε επίσης, τι θα γινόταν, αν ο αδικοχαμένος Αντώνης ήταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο. Κάποιοι θυμήθηκαν, ότι το μακρινό 2015 ένα ολόκληρο πλοίο στην Ραφήνα, γεμάτο με επιβάτες, Blue Star κι εκείνο, έτοιμο να αποπλεύσει, καθυστέρησε 45 λεπτά την αναχώρηση του, επειδή είχε τηλεφωνήσει η Ελένη Μενεγάκη, να την περιμένουν, για να πάει στην Άνδρο.

Το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ επιχειρήθηκε να «σβηστεί» το σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου, αλλά κι αυτό δεν πήγε και τόσο καλά. Η Σία Κοσιώνη προσπάθησε, να βοηθήσει, όσο μπορούσε. Το περιστατικό είχε για τον ΣΚΑΪ και την ίδια δύο σκέλη. «Το δεύτερο σκέλος ξεκινά από εκεί , όπου ο άτυχος Αντώνης βρίσκεται στο νερό και κανείς, δεν μπαίνει στον κόπο, όχι μόνο να τον σώσει, αλλά δεν γυρνούν να κοιτάξουν πίσω».

«Άτυχος» ο Αντώνης Καρυώτης, για ποιον ακριβώς λόγο δεν μάθαμε.

Αναμενόμενη ήταν σήμερα η απόπειρα, να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και οι αντιδράσεις, που προκάλεσε με τη χθεσινή δήλωση του ο υπουργός Ναυτιλίας. «Παρερμηνεύτηκε η δικιά μου διάθεση», ισχυρίστηκε ο Βαρβιτσιώτης, καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, ζητώντας συγγνώμη. Για προσχηματικούς- καταφανώς- λόγους Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος ρώτησαν, «γιατί κάνατε αυτή τη δήλωση στην οποία ουσιαστικά εξισώνετε το θύμα με τον θύτη» και «όταν η πράξη είναι καθαρή τι νόημα είχε αυτή η δήλωση». Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να επιμείνουν οι δημοσιογράφοι, το κέντρο βάρους της συζήτησης πέρασε στις ευθύνες, που ενδεχομένως έχει η ναυτιλιακή εταιρεία και «οι όποιοι λιμενικοί». Πάπαλα. Το «κλίμα» επιβάρυνε το πρωί η Μάνδρου στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι», με νέο- μάλλον άστοχο- σχόλιο της. Ευθέως καταλόγισε ευθύνες σε επιβάτες του πλοίου, επειδή απαθανάτισαν το τραγικό συμβάν με τα κινητά τους αντί, όπως είπε, να αντιδράσουν, να βάλουν τις φωνές, ώστε να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την τραγωδία. Υπάρχουν όμως μαρτυρίες επιβατών- καταγεγραμμένες από τηλεοπτικές κάμερες- σύμφωνα με τις οποίες, ορισμένοι έφθασαν ως τη «γέφυρα» του καραβιού, για να κάνει «κράτει» τις μηχανές ο καπετάνιος, αλλά απωθήθηκαν, κατά δήλωση τους.

«Στα δύσκολα φαινόμαστε», λέει ο λαός και τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι παρουσιαστές- δημοσιογράφοι με τον δημόσιο λόγο που άρθρωσαν, παραγνωρίζοντας την επιδραστικότητα που έχουν στην κοινωνία, δεν έκαναν ούτε το ελάχιστο. Να σεβαστούν τη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη. Την με εγκληματικό τρόπο απώλεια της ζωής του. Το πένθος και τον θρήνο της οικογένεια του.

Σε αυτά τα τηλεοπτικά «απόνερα» συντελέστηκε για δεύτερη φορά ο πνιγμός του Αντώνη.

Διαβάστε επίσης:

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Αλ Πατσίνο: Χώρισε 3 μήνες μετά τη γέννηση του γιου του – Τι ζητά η 29χρονη σύντροφός του

Νατάσα Μποφίλιου για Blue Horizon: «Έγκλημα εν ψυχρώ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντώνη Καρυώτη,antoni karyoti