Ο δολοφόνος της Νίκαιας είχε ψάξει πληροφορίες για το μακελειό του Ορλάντο πριν την επίθεση

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, ο Γαλλό-τυνήσιος που σκότωσε 84 ανθρώπους στην επίθεση της Νίκαιας, είχε σχεδιάσει την επίθεση του τις προηγόυμενες μέρες της εθνικής εορτής των Γάλλων και είχε δώσει δείγματα του ενδιαφέροντός του για τον ισλαμικό εξτρεμισμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν.

«Παρόλα αυτά, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία στην έρευνα που να δείχνουν κάποια σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος ή σχέσεις με μεμονωμένα άτομα της τρομοκρατικής ομάδας […] αλλά αυτός [ο Μοχάμεντ Μπουλέλ] έδειξε ενδιαφέρον για τα εξτερμιστικά, ισλαμικά κινήματα», επιβεβαίωσε

ο Φρανσουά Μολέν.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο μακελάρης της Νίκαιας έψαξε πληροφορίες για το μακελειό του Ορλάντο και του Μαγκνανβιλ, προάστιο του Παρισιού, και είχε στον υπολογιστή του βίαιες εικόνες που «συνδέονταν με τον ισλαμικό εξτρεμισμό».

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως τις μέρες που προηγήθηκαν της 14ης Ιουλιού, ο Μπολέλ επιχείρησε να πάρει χρήματα μέσω τραπεζικών πιστώσεων, οι οποίες του αρνήθηκαν, ανάληψη μετρητών και την πώληση του αυτοκινήτου του.

Στις 4 Ιουλίου πλήρωσε 1.600 ευρώ για να νοικιάσει το φορτηγό που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπων στον Περίπατο των Άγγλων στην Νίκαι. Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης.

ορλάντοεπίθεση της ΝίκαιαςΜπουλέλμακελάρηςψάξειHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα